Utorak, 07. svibnja 2024.

Zaklada katoličkih škola Bostona na godišnju gala svečanost pozvala lezbijsku guvernerku koja se zalaže za pobačaj

Obrazovna organizacija Bostonske nadbiskupije za prikupljanje sredstava našla se na udaru kritika jer je pro-abortus guvernerka Massachusettsa, koja je ujedno i lezbijka, govorila na godišnjoj svečanosti 11. travnja.

Izabrana 2022., Maura Healey postala je prva lezbijska guvernerka u Sjedinjenim Američkim Državama nakon osam godina na mjestu državne tužiteljice Massachusettsa. U svojoj prethodnoj ulozi sudjelovala je u mnogim državnim pravnim izazovima koji su na kraju poništili dugotrajni Zakon o obrani braka koji je štitio prava država da odlučuju o vlastitoj bračnoj politici. Healey je, isto tako, podržavala kodifikaciju „prava“ na pobačaj u državnom zakonu, branila obveznost pokrića kontracepcije, kao i zakone o „tampon zoni“ koji suzbijaju miroljubivi pro-life govor i molitvu izvan centara za pobačaj.

Otkako je postala guvernerka, nastavila je provoditi pro-abortus i pro-LGBT programe, uključujući financiranje ne samo industrije abortusa, već i dezinformacijskih kampanja protiv pro-life centara za alternativnu trudnoću,.

Unatoč svemu gore navedenom, Katolička akcijska liga Massachusettsa izvještava da je Zaklada katoličkih škola, koja prikuplja sredstva za lokalne župne škole, odala Healeyju čast imenovajući je govornicom na njihovom prestižnom događaju.

Upravnim odborom Zaklade katoličkih škola predsjeda kardinal Seán O’Malley, bostonski nadbiskup, koji i sȃm ima povijest korištenja svog položaja za promicanje liberalizma, uključujući i pomoć u zaštiti pro-abortus „katoličkih“ političara od ekskomunikacije, odbijajući podržati pozive na ukidanje pobačaja i obavezno cijepljenje protiv COVID-19 za određene uloge u crkvenim službama. Godine 2017. Healey i O’Malley bili su koautori za Boston Globe kritizirajući Trumpovu administraciju s lijevih pozicija o imigraciji.

Izvršni direktor Katoličke akcijske lige C. J. Doyle istaknuo je kako kardinal O’Malley ima iza sebe dva desetljeća hvaljenja, promicanja, poštovanja i bratimljenja s političkim osobama koje su zagovarale pobačaj.

„Kada navodno katolička organizacija, na čelu s kardinalom svete rimske Crkve, pozove na svoj premijerni godišnji događaj lezbijsku javnu dužnosnicu, uz podršku organizacije Planiranog roditeljstva, koja vodi kampanju zastrašivanja pro-life institucija u svojoj državi, to govori nam sve što trebamo znati o potpunom nedostatku integriteta, vjernosti i katoličke odanosti od strane uključenih“, dodao je.

Godinama su crkveni dužnosnici u Sjedinjenim Državama i Vatikanu davali mješovite signale o pitanjima u kojima je katoličko učenje u sukobu s modernom liberalnom ideologijom. U međuvremenu je dopušteno primanje pričesti za mnoge pro-abortus političare koji tvrde da su katolici, kao što su Healey, predsjednik Joe Biden i predsjednica Predstavničkog doma Nancy Pelosi.  Bivši filadelfijski nadbiskup Charles Chaput tvrdi da je davanje dopuštenja političarima koji se zalažu za pobačaj da primaju pričest skandal jer se „stvara dojam da su moralni zakoni Crkve neobvezni“.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...