Nedjelja, 19. svibnja 2024.

Hod za život ove godine u 15 hrvatskih gradova: Donosimo raspored

Prvi Hod za život, obitelj i Hrvatsku ove se godine održava u subotu, 11. svibnja 2024. u Osijeku. 

Središnji Hod za život u Zagrebu održava se u subotu, 18. svibnja, a Vigilare je partner u njegovoj organizaciji.

Povodom Hoda za život u Osijeku objavljen je i spot – pozivnica koja poziva sve građane da se pridruže zaštiti života. Cijeli vikend na trgovima, u parkovima, pred crkvama najavljuje se Hod za život, a volonteri marljivo rade.

Hod za život ove se godine održava u 15 hrvatskih gradova pod geslom: „Glas rođenih za život nerođenih“.

„Okupljeni smo iz ljubavi prema nerođenom djetetu, njegovoj majci i cijeloj obitelji”, ističu organizatori. Naglasili su i da je potrebno promijeniti tzv. zakon o pobačaju star 46 godine. Istaknuta je važnost zakonskog okvira koji bi gradio kulturu života i koji bi štitio i jačao žene te im osigurao dostupnost istinitih informacija o posljedicama pobačaja za dijete i majku.

Volonteri su u ovim gradovima i ovog vikenda bili aktivni u promicanju kulture života i zaštiti života od začeća do prirodne smrti. Tisuće i tisuće građana svojim će sudjelovanjem slaviti život, iskazujući solidarnost s nerođenim djetetom i svakim djetetom, njegovom majkom i ocem.

Okupljanje Hoda za život je u subotu, 11. svibnja 2024. na lijevoj obali Drave (kod Pješačkog mosta) u Osijeku, u 10:00 sati.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...