Subota, 27. srpnja 2024.

Teror Možemovaca: Tomašević poslao naoružane zaštitare na građane MO Trnava

Unatoč šest održanih prosvjeda građana Trnave koji ne žele da im se oduzme i devastira mjesni odbor Tomislav Tomašević i Danijela Dolenec se oglušili. Danas su se odlučili na ekstremne poteze pa su poslali naoružane zaštitare na građane Trnave.

Vijećnik VGČ Donja Dubravaka (HSP) Alin Kavur pojašnjava da Možemo nije uspio održati predizborno obećanje izgradnje vrtića, a sada otimaju neadekvatne prostorije mjesnih odbora i primjenjuju ih u privremene vrtiće. Nedavno su to učinili u MO Novi Retkovec gdje su Tomašević i Dolenec istjerali korisnike i devastirali objekt. Na tom su objektu, pojašnjava devastirali i fasadu koja je bila plaćena iz EU fondova. „Kada su izvođači sve devastirali struka je došla i izjavila da je narušena statika i da ne mogu se raditi prenamijene u privremeni vrtić“, pojašnjava Kavur i poručuje da ne želi da se to dogodi i u Trnavi. Kavur dodaje da se na ulicu bacaju i udruge umirovljenika, KUD-ovi, športske udruge.

U Trnavi su iz mjesnog odbora ponudili adekvatan prostor nasuprot DV Jabuka za privremeni vrtić, no Dolenec je osobno izdala naređenje da se građanima oduzme mjesni odbor. Danas je izvođač radova u pratnji naoružanih zaštitara nasilno ušao u objekt. Kavur ističe da je pozvao policiju i očekuje zapisnik.

„Od sutra pa sve do daljnjega održavat će se okupljanje građana ispred MO Trnava i nećemo dozvoliti ulazak izvođaču radova. Svjesni smo situacije manjka vrtićkih mjesta, ali mi smo ponudili adekvatan prostor. Moja poruka Dolenec i Tomaševiću je da u mjesni odbor ne će ući. Volja građana Trnave mora biti uvažena jer su taj mjesni odbor oni od samodoprinosa izgradili.

To je jedino mjesto gdje se druže umirovljenici, folklorna društva, KUD i tu su tri izborna mjesta za građane Trnave koji broje preko 9000 stanovnika“, zaključio je Kavur.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...