Subota, 27. srpnja 2024.

Njemačka: Umro je policajac kojeg je brutalno napao džihadistički napadač

Napad džihadista na njemačkog policajca i političara antiislamskog pokreta Michaela Stürzenbergera imao je smrtonosne posljedice. Unatoč intervenciji liječnika i hitnom kirurškom zahvatu, policajac je od posljedica ranjavanja preminuo.

Strašni prizori izbili su u petak tijekom javnog skupa u Mannheimu na jugozapadu Njemačke. Nepoznati muškarac prekinuo je govor političara Michaela Stürzenbergera i napao ga nožem. Od brutalnih udaraca teško je ozlijeđen muškarac koji je pao na tlo.

Policajac je pokušao zaustaviti napad džihadista braneći napadnutog muškarca. Tada je počinitelj, očito izbezumljen, policajcu nanio kobne posjekotine. Teško je ozlijedio 29-godišnjeg policajca, a napadača su zaustavili očito zakašnjeli hitci drugih policajaca.

Policajac je zadobio nekoliko jakih uboda dugim nožem. Muškarac je prebačen u bolnicu, gdje je operiran. Bio je životno ugrožen, stoga je stavljen u medicinski induciranu komu. Nažalost, policajac je od zadobivenih ozljeda preminuo.

„Žalujemo zbog gubitka policajca koji je dao život za našu sigurnost“, objavile su vlasti regije u kojoj se dogodio tragični napad. Gradonačelnik Mannheima, Christian Specht, naredio je da se od ponedjeljka na gradskoj vijećnici izvjese zastave žalosti.

Kako piše dpa, još je nejasan motiv 25-godišnjeg počinitelja. Međutim, poznato je da je muškarac rođen u Afganistanu, a u Njemačku je došao kao tinejdžer 2014. godine.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...