Subota, 13. srpnja 2024.

Pismo zahvale kardinala Burkea koji više nije na intenzivnoj njezi

Kardinal Burke više nije u jedinici intenzivnog liječenja te se oporavlja od koronavirusa u bolničkoj sobi

Hvaljen Isus Krist!

Po Presvetom Srcu Isusovu i Bezgrješnom Srcu Marijinu, izražavam duboku zahvalnost Bogu, koji me je doveo do ove točke izliječenja i oporavka. Kao što je to već prenijelo vodstvo i osoblje Svetišta Gospe od Guadalupe, kojima također iskazujem svoju duboku zahvalnost, ne nalazim se više na respiratoru. Prebačen sam iz jedinice intenzivnog liječenja i smješten u bolničku sobu gdje su mi liječnici, medicinske sestre i brojno bolničko osoblje pružili pažljivu, vrhunsku i stalnu medicinsku njegu. Tim posvećenim profesionalcima, također, zahvaljujem od srca, kao i svećenicima koji su se sakramentalno brinuli za mene. Onima koji su prikazali bezbrojne krunice i molitve, palili svijeće i tražili prikazivanje Svete Mise, iskreno zahvaljujem te molim Boga i njegovu Majku da vas sve blagoslovi. Također, zahvaljujem i svojoj braći biskupima i svećenicima koji su za mene prikazivali Mise ili se molili na oltaru.

Ovaj velikodušni izljev milosti sjedinjuje me s vama na poseban način jer se osjećam posebno sjedinjen sa svim žrtvama koje pate od posljedica virusa COVID-19. Svim svojim srcem, želim vam izraziti svoju želju za odgovorom na svaki telefonski poziv, svaku poruku i elektroničku poštu. No, zbog intenzivne rehabilitacije s kojom ću uskoro početi, ne će mi biti moguće odgovoriti, osim preko ovih, općih, pisama. U vašem milosrđu, znam da ćete shvatiti ove okolnosti i prihvatiti da moram čuvati svoju snagu da bih mogao povratiti svoje zdravlje i jakost. Bolnički propisi ograničavaju posjetitelje na članove neposredne obitelji. Tijekom nadolazećeg produženog razdoblja oporavka, namjera mi je davati samo povremene obavijesti, kada će se zbivati ono što mi je bitno podijeliti s vama.

Svetište Gospe Guadalupske prihvatilo je nužnu i ključnu ulogu izravne komunikacije u moje ime. Ponovno, u vašoj dobroti, mogu li vas zamoliti da svu svoju komunikaciju sa mnom usmjerite na internetsku stranicu svetišta.

U zadnje vrijeme, obnovljeno mi je sjećanje na geslo koje sam uzeo kad sam odabran za biskupsku službu: „Secundum Cor Tuum” (Po Srcu tvome). Sve stvari određene Božjom voljom i po Božjoj volji, imaju izvorište u Presvetom Srcu našeg Spasitelja, čija je temeljna motivacija njegova vječna ljubav prema svome Ocu i svojoj djeci. Budući da je božanska providnost odredila da zasad ostanem u bolnici, ponovno sad potvrđujem ono isto biskupsko uvjerenje: patnja, sjedinjena s patnjom Isusa Krista, uistinu je djelotvorna u njegovu božanskom planu za naše spasenje, kada je se prihvati svojevoljno i cijelim srcem. Sveti Pavao, nadahnut Duhom Svetim, uči nas značenju naše patnje: „Radujem se sada dok trpim za vas i u svom tijelu dopunjam što nedostaje mukama Kristovim za Tijelo njegovo, za Crkvu” (Kol 1,24).

Sjedinjen s Isusom Kristom, Svećenikom i Žrtvom, prikazujem svu svoju patnju za Crkvu i za svijet. Moleći za Božji blagoslov vas i vaših obitelji i povjerivši vaše nakane zagovoru Gospe Guadalupske i sv. Juanu Diegu, sv. Mihaelu Arkanđelu, sv. Josipu, sv. Petru i Pavlu te vašim svetcima zaštitnicima, ostajem Vaš u Presvetom Srcu Isusovu i Bezgrješnu Srcu Marijinu te Prečistom Srcu sv. Josipa,

Kardinal Raymond Leo Burke
28. kolovoza 2021.
na blagdan svetog Augustina, biskupa i crkvenog naučitelja

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...