Petak, 29. ožujka 2024.

Kako „new ageri“ zloupotrebljavaju navodnu izjavu Mahatme Ghandija o kršćanima

Jeste li čuli za izjavu Mahatme Ghandija u kojoj on navodno kaže: „Sviđa mi se vaš Isus Krist, ali mi se ne sviđaju kršćani. Tako su različiti od Krista.“?

Iako, na žalost, ima svakakvih među onima koji se izjašnjavaju da vjeruju u Isusa Krista, u new age krugovima je ova navodna izjava postala jedna od najpopularnijih podvala kojom se iskazuje netrpeljivost prema sljedbenicima Isusa Krista.

Ta navodna izjava je u svojoj naravi vrlo problematična jer želi reći  da je Mahatma Ghandi dobar za razliku od tih zlih“ kršćana ili da bi Mahatma Ghandi slijedio Isusa Krista, ali ne može jer su kršćani tako suprotni Kristu – što je totalna glupost i u svojoj naravi krije logičku zamku.

Naravno, svaki onaj koji razmišlja logično, shvaća da je ta navodna izjava ili lažna ili u sebi ima zle primisli. Da je Mahatma Ghandi kojim slučajem stvarno bio toliko oduševljen Isusom Kristom i da Ga je upoznao, onda bi valjda i sam postao kršćanin, zar ne?

Ovako, Ghandiju se sviđa Isus Krist, ali ostaje ipak vjeran svojoj vjeri“ u milijarde bogova“?! Pita li se itko od tih new agera koji citiraju tu navodnu izjavu kako je moguće da se nekom sviđa Isus, a da samim time ne prihvati i vjeru koju je objavio ljudima?

Da zaključimo, ako vam se sviđa Isus Krist, onda ćete sigurno postati kršćanin bez obzira što new ageri govorili, odnosno ako vam se sviđa Isus Krist, tada sigurno nećete ostati hindus kojemu se ne sviđaju kršćani.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...