Utorak, 23. travnja 2024.

Benedikt XVI. o molitvi krunice: Pomaže više ljubiti Krista i vjernije ga slijediti

Benedikt XVI. je tijekom molitve Anđela Gospodnjeg 7. listopada 2007. ukazao na tradicionalnu sliku Gospe od Ružarija. Kako se prisjetio, prikazuje Mariju koja u naručju drži malog Isusa, a drugom rukom drži krunicu.

„Ova rječita ikonografija pokazuje da je krunica sredstvo koje nam nudi Blažena Djevica Marija kako bismo mogli promatrati Isusa i, promatrajući njegov život, ljubiti ga i sve vjernije slijediti. Majka Božja također je prenijela ovu poruku u svojim različitim ukazanjima” rekao je papa.

Pojasnio je i da posebno misli na fatimska ukazanja. „Predstavivši se troje djece pastira – Luciji, Jacinti i Francisku – kao „Gospa od Ružarija”, potaknula ih je da svaki dan mole krunicu kako bi izmolili prekid rata. I mi želimo poslušati majčinski zahtjev Djevice Marije i moliti krunicu s vjerom za mir u obiteljima, narodima i u cijelom svijetu”, poučio je Benedikt XVI.

Budući da je nauk bio vezan uz misijski tjedan, Benedikt XVI. također je podsjetio da se istinski mir širi tamo gdje se ljudi i institucije otvaraju Evanđelju. „Navještaj Evanđelja ostaje prva dužnost Crkve prema čovječanstvu, služba koja ima za cilj ponuditi Kristovo spasenje suvremenom čovjeku, na razne načine ponižavanom i potlačenom, te dati kršćanski karakter kulturnim, društvenim i etičkim promjenama koje se događaju u današnjem svijetu“, istaknuo je Benedikt XVI.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...