Četvrtak, 25. travnja 2024.

U Washingtonu održan Hod za život

Novi entuzijazam za spašavanje života mogao se osjetiti ovog petak u Washingtonu, gdje se okupilo sto tisuća pro-life Amerikanaca kako bi proslavili poništenje presudu u korist Roe protiv Wadea.

Upravo se ovog siječnja navršava pedeset godina otkako je Vrhovni sud Sjedinjenih Američkih Država presudio u korist Roe i prisilo savezne države da legaliziraju ubijanje nerođenih beba. Međutim, u lipnju je Vrhovni sud poništio ovu zloglasnu odluku i ponovno dopustio saveznim državama da štite živote nerođenih beba.

Osvrćući se na ovogodišnji povijesni Hod za život, Carol Tobias, predsjednica organizacije National Right to Life, rekla je da pro-life pokret poništenjem presude u korist Roe ima ogromne mogućnosti da zaštiti nevini ljudski život kroz zakonodavstvo.

U izjavi za Fox News Tobias je rekla kako „tisuće marširaju danas kako bi se prisjetili presude u korist Roea i gubitka života nerođenih od 1973., ali Hod za život isto tako potvrđuje rad pro-life aktivista koji daju svoje vrijeme, energiju i novac kako bi pomogli ženama koje se suočavaju s neočekivanom trudnoćom. Ti su napori spasili milijune života i, spasit će još milijune”.

Upravo su istraživanja organizacije National Right to Life pokazala da je od presude u korist Roe (1973.) ubijeno 64 milijuna beba u Sjedinjenim Američkim Državama.

Budući da je pitanje pobačaja ponovno u rukama političara, ove su godine organizatori Hoda za život promijenili rutu. Prethodne su godine sudionici marširali do zgrade Vrhovnog suda Sjedinjenih Američkih Država; ali su ove godine završili Hod za život kod zgrade Kapitola, šaljući poruku političarima da trebaju vratiti zaštitu bebama u maternici, upravo u vremenu kada imaju pravnu moć za to.

Trenutačno četrnaest saveznih država štiti nerođenu djecu ograničavanjem ili zabranom pobačaja. Vođe pro-life pokreta procjenjuju da su novi zakoni spasili desetke tisuća života nerođenih beba.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...