Četvrtak, 25. travnja 2024.

Afrički biskup: Spremi smo biti mučenici za Božju istinu

Novinar John-Henry Westen je nedavno imao intervjuu s mons. Josephom Mwongelom. Biskup Mwongela upravlja biskupijom Kitui (područjem koje se nalazi istočno od kenijskog glavnog grada Nairobija).

Biskup se u intervjuu osvrnuo na LGBTIQ+ ideologiju koja nema uporište u Keniji sljedećim riječima: „Dakle, u većini škola učitelji govore da ne toleriramo homoseksualnost. Promotori LGBT agende ne mogu imati uspjeha, jer ljudi ne žele prihvatiti stvari koje su im strane“.

Školstvo u Keniji pokazuje da obrazovni sustav može imati moralni aspekt, a biskup je dodao da škole uče djecu „da ne prihvaćaju navike koje su čudne njihovom načinu života“. Biskup Mwongela smatra da je obitelj krucijalna u oblikovanju umova mladih Kenijaca.

Novinar je u jednom djelu intervjuu pitao biskupa što misli o tvrdnji Zapada da treba odobravati ljubav između dva muškarca ili dvije žene. Točnije, što misli o tezi da se ne treba protiviti homoseksualnom načinu života.

Biskup mu je odgovorio „ako ja volim novac, znači li to da ću ići okolo krasti? Ljubav mora biti iskrena i utemeljena na Božjim zapovijedima“.

Isto tako se osvrnuo na problem preljuba rekavši: „Biblija nas uči što je preljub…. Dakle, ljubav moramo definirati onakvom kakva jest, a ne onakvom kakvom želimo da bude, inače ćemo moći opravdati bilo što”.

Što se tiče pritiska zapadnih zemlji da se sodomija dekriminalizira, biskup Mwongela je naglasio da se Kenija vodi praksama koje su dobre. Kenijci ne žele da im vlada nameću LBGT ideologiju.

Biskup je zatim rekao: „Gledamo što se događa u svijetu. Ako ima nečeg dobrog, onda mi (to) upijamo i uzimamo“, naglasivši da „neće prihvatiti sve“.

U završim dijelu intervjua biskup je rekao kako: „Božji glas treba odjekivati kroz nas da bismo mogli govoriti o istini, vrijednostima i činiti ono što je ispravno. Moramo privlačiti ljude poput svjetla svijeta, poput soli zemlje. Ako smo kao Crkva neukusni, koga ćemo privući? Moramo privući ljude, pa čak i ako to znači mučeništvo, jer moramo spremno i čvrsto zastupati istinu“.

Cijeli intervjuu John Henry Westerna s biskupom Josephom Mwongelom možete pogledati ovdje.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...