Petak, 19. travnja 2024.

Biskup Bogdan podržava molitvu krunice po gradskim trgovima

Mons. Jure Bogdan, vojni ordinarij u Hrvatskoj, u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju progovorio je na upit novinara o molitvi katoličkih muškaraca po gradskim trgovima. Biskup je podržao inicijativu katolika koji svake prve subote u mjesecu javne časte Blaženu Djevicu Mariju po gradskim trgovima u Hrvatskoj.

U središnjem dijelu intervjua mons. Bogdan je rekao sljedeće: „Molitva krunice naših muškaraca na koljenima po gradskim trgovima i drugim mjestima je znak vremena. Podsjeća me na devedesete godine prošlog stoljeća kada smo bili na velikim kušnjama i kada se aktivno trebalo uključiti u obranu vlastitog doma, obranu svoje budućnosti, pojedinačne i zajedničke. Molili smo tada Gospinu krunicu u obiteljima, crkvama. svetištima, trgovima, skrovito i u javnosti.

Gospina krunica postala je simbolom duhovne snage, jedinstva i zajedništva našega naroda. I danas je važno u odgovornosti pridonositi jedinstvu i povezanosti našeg naroda! Započinje to ponajprije u okružju naših obitelji. Tu se rađa ona prva škola ljubavi prema Bogu i domovini, tu se čovjek odgaja za vrijednosti zajedništva i povezanosti, tu se prenosi znanje da je Sotona onaj koji dijeli, razdjeljuje, diabolus, a kako nasuprot njega stoji Krist koji povezuje i ujedinjava.

Sve se to uči i na primjeru naših muškaraca na koljenima u molitvi! Sve se to doživjelo i vidjelo devedesetih godina u našim gradovima i selima, crkvama, svetištima i stolnim crkvama u korskoj molitvi Gospine krunice, koju smo s vjerom molili i sa sobom uvijek nosili“.

Cijeli intervju biskupa s novinarom Slobodne Dalmacije možete pročitati ovdje.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...