Petak, 26. travnja 2024.

Novo jačanje pokreta muške krunice u J. Americi. Pogledajmo koje su nakane

Muškarci iz više od četrdeset zemalja (diljem svijeta) udružili su se 6. svibnja na svjetskoj molitvi krunice na gradskim trgovima, o čemu ste mogli čitati u mainstream medijima, ali i u katoličkim tiskovinama. Treba napomenuti da je pokret molitve krunice posebno jak u Južnoj Americi i njihov primjer potiče katolike diljem svijeta na djelovanje.

Gdje se sve u svijetu trenutno održava molitvena inicijativa „Muška krunica”?

Generalni koordinator udruge Vitezovi krunice u Meksiku, Paco Páez, objasnio je u intervju za ACI da molitvom krunice sudionici „žele svjedočiti vjeru“, ali tražiti i zagovor „Presvete Djevice Marije da udijeli obraćenje grješnicima i svim prisutnima moliteljima, obraćenje obiteljima i cijelom svijetu“.

Putem ove javne krunice, dodao je, mole se da Krist udijeli „mir u našim srcima i domovini”. Muška krunica također je održana u mnogim gradovima u Kolumbiji, Peruu, Venezueli, Čileu, Portoriku, Gvatemali, El Salvadoru, Panami, Ekvadoru, Paragvaju, Brazilu, pa čak i u komunističkoj Kubi. Tamo komunisti ne žele zabraniti molitvu krunicu na javnim trgovima, ali ljevičari u našoj zemlji žele. Molitvena inicijativa muške krunice proširila se i u druge zemlje kao što su Italija, Australija, Ukrajina, Indonezija — većinski muslimanska zemlja — i Filipini, zemlja s najviše katolika u Aziji, itd.

Što je cilj javne molitve krunice?

Paco Páez, generalni koordinator udruge Vitezova krunice, primijetio da se molitva održava na ulicama „latinoameričkih gradova, koji su kulturološki kršćanski, kako bi se ponovno zauzeli javni trgovi za našeg Gospodina Isusa Krista…“. Zaključio je da katolici u Meksiku, ali i drugdje u svijetu, žele „odgovoriti na poziv za rad u lokalnim zajednicama – točnije u Crkvi, hodočasničkoj Crkve koja je također poznata kao militantna Crkva“.

Jedan od organizatora molitve muške krunice u Buenos Airesu, Segundo Carafi, objasnio je kako je „važnost ove krunice u tome što su upravo muškarci ti koji žele vratiti vjeru u javni prostor, moleći za oporavak svijeta koji ih kritizira i napada“. To pokazuje, nastavio je, da „vjera nije samo stvar žena i da je muškarac, kao glava obitelji… spreman boriti se za obranu (svoje) najapsolutnije biti kao muškarca“.

Novo jačanje pokreta muške krunice u Južnoj Americi pokazuje da su katolici odlučni u duhovnoj borbi protiv globalističkih ljevičarskih lobija i njihovih suludih tendencija, napose tendencije da se feminizira muškarce. Muška krunica pokazuje da molitelji, u mnogih zemljama svijeta, žele okretanje društva prema Bogu, obraćenje cijelog svijeta, ali i jačanje uloge muškarca u društvu i obiteljima.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...