Utorak, 21. svibnja 2024.

U Zagrebu održan Antunovski hod mladih

Danas je pod vodstvom franjevaca konventualaca, točnije fra Stjepana Brčine i Centra za duhovna zvanja Provincije sv. Jeronima, održan Antunovski hod mladih u Zagrebu. Hod je okupio tisuće mladih katolika koji su radosno pjevajući katoličke pobožne pjesmu koračali šesnaest kilometara od župe sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima do Bazilike sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu.

I sami organizatori potvrđuju u izjavama za medije da je u zadnjih nekoliko godina Antunovski hod mladih prerastao u nacionalni hod. Ovogodišnji, peti po redu, Antunovski hod mladih obilježila je jedna novost. Naime, u križu koji su hodočasnici nosili ulicama grada Zagreba ugrađene su relikvije sv. Antuna.

Hodočasnici su nakon mise u Sesvetskim Selima, stanke za odmor i molitvu u franjevačkom samostanu Hercegovačke franjevačke provincije u zagrebačkoj Dubravi, održali na Trgu bana Josipa Jelačića program ulične evangelizacije koji je okupio veliki broj građana. Ne može se isto reći i za povorku ponosa, koja je danas održana u Zagrebu, na kojoj se okupio mali broj građana koji podržavaju sodomitsku paradu. I naravno, mainstream mediji prenijeli su svaki detalj o povorci ponosa.

Povorka ponosa nije omela hodočasnike da svoj hod zaključe dolaskom u baziliku sv. Antuna Padovanskog, gdje su imali euharistijsko klanjanje i čašćenje relikvija sv. Antuna Padovanskog. Mnogi su hodočasnici po završetku Antunovskog hoda rekli da s nestrpljenjem očekuju šesti po redu Antunovski hod mladih 2024. godine.

U galeriji možete pogledajte kako je izgledao ovogodišnji Antunovski hod mladih!

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...