Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Katolički svećenik otkrio zastrašujuću istinu o kulturi smrti u Africi

U nedavnom intervjuu za EWTN, vlč. Apollinaire Cibaka Cikongo, rektor Sveučilišta Mbujimayi u Demokratskoj Republici Kongo, ukazao je na zabrinjavajuće procjene u vezi s rasprostranjenošću pobačaja u središnjoj Africi.

U Kinshasi, glavnom gradu Kongu, pobačaj je uobičajen unatoč zakonskim zabranama. Prema najnovijim statistikama, u 2016. godini procijenjeno je da je izvršeno 146.713 pobačaja, što znači da je na 1000 žena njih čak 56 u dobi od 15 do 49 godina imalo pobačaj.

Vlč. Cikongo smatra da ne postoji samo u društvu opća šutnja o ovom pitanju, nego čak i unutar Katoličke crkve. Smatra da Crkva ništa ne govori o broju pobačenih (ubijenih) beba na području središnje Afrike.

Često se ubijanje nevine nerođene djece u Africi predstavlja kao čin “dobre vjere“, budući da pobornici pobačaja kažu da ta djeca nisu poželjna pa prekinuti njihov život nije problem. Vlč. Cikongo istaknuo je da su čak i poneki katolički klerici i redovnici/ice suučesnici u promicanju pobačaja, jer je osobno svjedočio da časna sestra u katoličkoj bolnici promiče kontracepciji i pobačaj. Čak i u udaljenim selima, gdje ljekarne nemaju niti osnovne lijekove, djelatnici nevladinih organizacija dijele prezervative i kontracepcijske pilule radi borbe protiv života.

Svećenik smatra da je širenje poruke enciklike „Humanae Vitae“, koja potvrđuje moralni nauk Katoličke crkve o štetnosti kontracepcije, važno u poticanju kongoanskih obitelji da prihvaćaju što više djece. I smatra da je potrebno prevesti encikliku na lokalne plemenske jezike da bi se potaknulo smanjenje broja pobačaja u Kongu, zemlji koja je desetljeća provela u plemenskim ratovima.

Potrebno je da Kongo ne posustane pod utjecajem Zapada, jer će onda, kako kaže i vlč. Cikongo, kongoansko društvo biti iskvareno kulturom smrti i destrukcijom spolnosti i odnosa između muškarca i žene.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...