Četvrtak, 02. svibnja 2024.

Preminula je Majka Elvira, osnivačica zajednice „Cenacolo“

U 86. godini života, okružena molitvama i ljubavlju cijele velike obitelji zajednice „Cenacolo“, Majka Elvira je preminula. Svoje zemaljsko hodočašće zaključila je u Formacijskoj kući zajednice „Cenacolo“ u Saluzzu, u kojoj je živjela posljednjih godina bolesti, uz veliku ljubav i brigu sestara zajednice. Široj javnosti ova redovnica postala je poznata nakon što je 1983. godine osnovala zajednicu „Cenacolo“ za borbu protiv ovisnosti.

Godinama ponavljanim riječima, sestra Elvira Petrozzi, poznata kao Majka Elvira, pripremala je svoje suradnike i mlade zajednice „Cenacolo“, koju je osnovala, za svoj prijelaz u vječni život: „Kad vam kažu: ‘Elvira je umrla!, Vi morate pjevati, plesati, slaviti.. jer ja sam živa!’; Jao vama ako kažete: ‘Jadna ona… Ne, nema jadna! Idem sasvim mirna i sretna, pjevajući, već pjevam! Preda mnom će se rastvoriti nešto ogromno… Život ne umire!’“.

Iz zajednice „Cenacolo“ poslali su srednjostrujaškim medijima sljedeće priopćenje: „Jutros, 3. kolovoza 2023., u 3:50, okružena svojim časnim sestrama i molitvom, zaključujući molitvu Zdravo Kraljice, rastvorila je svoje velike sjajne oči i s velikim povjerenjem prepustila se zagrljaju Milosrdnog Oca i nježnosti Presvete Djevice Marije“.

Smrt s. Elvire dogodile se nakon što je tisuće mladih, roditelja i prijatelja, koji pripadaju velikoj obitelji zajednice „Cenacolo“, stiglo na brdo iznad Saluzza da od 13. do 16. srpnja proslaviti četrdeseti rođendan „Cenacola“. Okupili su se i oko Majke Elvire u intenzivnoj molitvi i dubokoj ljubavi, da joj zahvale i prate je u prijelazu iz ovozemaljskog u vječni život.

Odar, pred kojim će biti moguće pozdraviti Majku Elviru, bit će postavljen u Formacijskoj kući sestara Misionarki Uskrsnuća u Via Pagno 115 u Saluzzu, na mjestu gdje je Majka Elvira proživjela zadnje godine svoga ovozemaljskog života. Mogućnost posjeta počinje od petka, 4. kolovoza, od 9 do 12 sati te od 14 do 18:30, sve do datuma sprovoda koji će biti objavljen uskoro.

Svake večeri, počevši od sutra u pola devet navečer, pa sve do sprovoda molit će se krunica na brdu San Lorenzo u Saluzzu, mjestu gdje je rođena zajednica „Cenacolo“.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...