Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.

Procesija sa slikom Gospe Sinjske

Na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije ili Veliku Gospu, 15. kolovoza, članovima Vigilare iskazana je velika čast i milost – nositi sliku čudotvorne Gospe Sinjske u procesiji po gradu Sinju, uz potporu župnika fra Antonija Mravka i gvardijana sinjskog samostana fra Marinka Vukmana.

Komentar predsjednika dr. Vice Batarela dovoljno govori o veličini tog događaja: „Za mene je to bio jedan od najuzvišenijih i najupečatljivijih dana u životu kojeg ću se zauvijek sjećati. Vjerujem da su se i moji ostali kolege iz Zaklade Vigilare isto tako osjećali“.

Nošenjem slike čudotvorne Gospe Sinjske u ovoj tradicionalnoj procesiji Vigilare je ispunio smo ono što je započeo prije dvije godine kada smo za Veliku Gospu u Sinj donijeli četiri tisuće bijelih ruža. Tada, zbog pandemije, nije bilo procesije, ali smo se zato ovaj put tijekom procesije i Svete Mise, sjetili svih nakana, prošnji i molitava naših prijatelja i podupiratelja. Svi su oni bili u našim srcima i mislima koje smo donijeli nebeskoj Majci, našoj kraljici i zaštitnici i ove naše organizacije.

Njoj smo prepustili i sve naše buduće planove i nastojanja, iskajući da sve što radimo bude u skladu s voljom njezina Sina i našeg Spasitelja Isusa Krista. Zahvalni smo svim podupirateljima što su s nama i molimo da molite za nas, kao što i mi molimo za vas te ćemo to nastaviti činiti.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...