Petak, 03. svibnja 2024.

U svijetu koji se temelji na protudekalogu postalo je „crimen“ biti (tradicionalnim) katolikom

Američki časopis „The Atlantic“ u kolovozu prošle godine u jednom je članku pokušao opisati svetu krunicu kao „ekstremistički“ alat kojim se koriste „radikalni tradicionalni“ katolici.

U članku se napominje da oni koji koriste „krunicu se predstavljaju kao ratnici u molitvi… koristeći križarske memove i potiču ljude da pobune i postanu crkveni militanti“, takve skupine se sastoje od „nasilnika te šire rasističke i homofobne online stavove“ koji će dovesti do „veće radikalizacije i terorističkih napada u stvarnom svijetu“.

U listopadu prošle godine došlo je do uhićenja pro-life aktivista Mark Houcka, oce sedmero djece zbog optužbe koja je već bila odbačena na lokalnim sudovima. Njegov je crimen u tome što moli ispred klinike za pobačaje i vodi katoličku udrugu za borbu protiv pornografije.

Progoni katolika se nastavljaju.

Protukatolički memorandum

Odbor za pravosuđe Predstavničkoga doma američkoga Kongresa u srijedu je tako potvrdio kako je otkrio dokaze o više terenskih ureda FBI-a koji su sudjelovali u pripremi memoranduma o tradicionalnim katolicima kao potencijalnim domaćim teroristima čija je interna inačica početkom godine završila na internetu.

U siječnju je na internetu iz terenskoga ureda FBI-a u Richmondu u Virginiji procurio memorandum u kojem se pisalo o istrazi protiv katolika „radikalnih tradicionalista“ za koje je ured tvrdio da su možda bili dio „krajnje desnoga bjelačkoga nacionalističkoga pokreta“, „rasno ili etnički motivirani nasilni ekstremisti“, odnosno „potencijalni domaći teroristi“.

Memorandum je izazvao snažnu reakciju među američkim biskupima, a Odbor za pravosuđe Predstavničkoga doma, pod kontrolom Republikanske stranke, otvorio je istragu o FBI-evim postupcima u Richmondu.

U svojem priopćenju u srijedu 9. kolovoza Odbor je otkrio da su „informacije nedavno dostavljene Odboru“ pokazale kako se „oslonio na informacije iz cijele zemlje… kako bi razvio svoju procjenu“ da bi neki katolici tradicionalisti potencijalno mogli biti domaći teroristi.

„Zapravo, novi dokument – manje redigirana inačica antikatoličkoga memoranduma – izričito pokazuje da su terenski uredi FBI-a u Portlandu i FBI-a u Los Angelesu bili uključeni ili su pridonijeli stvaranju FBI-eve procjene tradicionalnih katolika kao potencijalnih domaćih terorista“, piše u priopćenju Odbora za pravosuđe.

U svijetu koji se temelji na protudekalogu očito je postalo crimen biti katolikom, a posebnom tradicionalnim katolikom.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...