Ponedjeljak, 06. svibnja 2024.

Kalifornija: Nogometna momčad poslije svake utakmice pjeva „Zdravo Marijo“

Srednjoškolska nogometna momčad iz južne Kalifornije, točnije katoličke srednje škole sv. Josipa u San Marcosu, postala je poznata širom svijeta zbog njihove odluke da po završetku svake utakmice odaju počast Blaženoj Djevici Mariji zajedničkim pjevanjem „Zdravo Marijo“ na latinskom jezikom.

Pogledajte kako nogometna momčad časti Blaženu Djevicu Mariju.

Ideju za čašćenje Blažene Djevice Marije igrači momčadi, koja se usput zove „Križari“; dobili su za vrijeme pohađanja katoličkog formacijskog programa „Virtue=Strength“, koji pomaže učenicima u učenju vrlina i življenja vjere.

„Bilo je stvarno inspirirajuće zahvaliti Djevici Mariji“, rekao je kapetan momčad Andrew. Dok je igrač Isaac primijetio da je njihova momčad „Križari“ prošle godine uvela nove nogometne dresove s akronimom AMDG na leđima, što znači „ Ad Maiorem Dei Gloriam“ ili „(Sve) Na veću slavu Božju“.

Već spomenuti kapetan momčadi Andrew rekao je kako je vjeru njihovog trenera „inspirativno vidjeti, jer on nije mlakonja. Mi smo zahtjevna nogometna momčad. Vrlo smo disciplinirani. I stvarno je teško. Američki nogomet je vrlo izazovan šport. Mislim da je dio razloga zašto je bilo toliko milosti za nas ove sezone, ali i prijašnjih sezona, to što smo svi u tome zajedno, ali također smo povezani prvenstveno našom vjerom.”

Katolička srednja škola sv. Josipa u San Marcosu pruža učenicima veliki broj aktivnosti, ali isto tako i duhovnog sadržaja. Učenici svaki dan imaju mogućnost pohađati sv. misu i sudjelovati na euharistijskom klanjanju.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...