Subota, 27. travnja 2024.

Krstio se slavni brazilski nogometaš Ronaldo

Brazilski nogometaš Ronaldo Luís Nazario da Lima, poznatiji kao originalni Ronaldo, krstio se u 46. godini života. Već je ranije najavio odluku da postane katolik, a prošlogodišnji odlazak na Camino de Santiago učvrstio ga je u odluci.

U osvrtu na svoj hodočasnički put Brazilac je, između ostaloga, rekao: „Kakvo nevjerojatno iskustvo! Camino je jako težak, ali bila su to četiri nevjerojatna dana, osjećam se umorno i bolno […], ali vrijedilo je. Katedrala i Camino su prekrasni“.

Jučer je, nakon obreda krštenja u crkvi svetog Josipa u São Paulu, Ronaldo podijelio sa pratiteljima na društvenim mrežama iskustvo ulaska u Katoličku crkvu, ističući važnost ovog značajnog životnog trenutka. Objavu na svom Instagram profilu, na kojem ga prati oko trideset milijuna ljudi, započeo je riječima: „Danas je vrlo poseban dan. Krstili su me!”.

Objavu je nastavio riječima: „Kršćanska je vjera uvijek bila temeljni dio mog života, od malih nogu, iako dosad nisam bio kršten. Sa sakramentom se osjećam istinski obnovljen kao dijete Božje, na nov, svjesniji i dublji način“.

Nogometna legenda se u zaključku objave zahvalila svećenicima crkve sv. Josipa – Fábiu de Melu i Dom Oswaldu – te svojim kumovima.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...