Četvrtak, 02. svibnja 2024.

Nastupaju u Zagrebu: Poznati sastav pjeva tradicionalnu crkvenu glazbu

U povijesti kršćanstva duboke korijene ima crkvena glazba, a izvori koji to potvrđuju datiraju iz samih početaka Crkve. Pjevanje u kršćanskim zajednicama razvijalo se tijekom stoljeća i Crkva nastavlja njegovati tu tradiciju.

Iz tog razloga u zagrebačkoj župi sv. Blaža organizira se koncert sakralne glazbe. Sutra, 7. prosinca 2023., u 20 sati, u crkvi sv. Blaža nastupit ću vokalni sastav „Harpa Dei“, sastav s kojim su se milijuni ljudi upoznali preko YouTubea. Ulaz je besplatan.

Vokalni sastav „Harpa Dei“

Četveročlani sastav „Harpa Dei“ čine tri sestre i brat: Nikolai, Lucia, Marie-Elisée i Mirjana Gerstner. Rođeni su u Njemačkoj, ali odrasli su u Ekvadoru, u Južnoj Americi.

Ljubav prema glazbi dobili su od svoje majke koja je bila učiteljica glazbene kulture, a usavršili su pjevački talent u zajednici mladih „Agnus Dei“.

Osnovali su 2011. godine sastav „Harpa Dei“ za pjevanje sakralnih pjesama, ali i za evangelizaciju profanog svijeta. Njihova misija odvela ih je u mnoge zemlje svijeta, uključujući Meksiko, Izrael, Njemačku, Rusiju, Ekvador, Litvu, Sjedinjene Američke Države, a sada i Hrvatsku.

U svojim pjesama nastoje otkriti svijetu bogatstvo i ljepotu sakralne glazbe bizantske i gregorijanske tradicije.

Dođite i poslušajte ih!

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...