Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Fra Mario Knezović: Svjedočimo napadu udbaša i masona na hrvatskog čovjeka

Fra Mario Knezović, urednik emisije „Agape“, svestrani novinar i društveni komentator nedavno je dao intervjuu za „Hrvatski tjednik“.

U intervjuu se dotaknuo mnogobrojnih tema.

Započeo je intervjuu komentarom novinarske profesije. Smatra žalosnim što su se novinari pretvorili u „zanatlije ili, još gore, službenike određenoga interesnoga aparata“. Danas, prema fra Knezoviću, u velikom broju tiskovina nema istine, objektivnosti i informativnog sadržaja, nego se nameće „bezbožna ideologija i konzumerizam“. Veliki broj novinara je potkupljiv i nije kritičan prema procesima u vlasti i sustavima.

Dotaknuo se zatim Crkve u Hrvata, kojoj je, prema fra Knezoviću, potrebno svjedočanstvo Stepinčeve Crkve i pastira koji dižu glas „u ime stada koje im je povjereno“, koji osjećaju „bilo svoga naroda“, a pritom ne šute „u strahu od medijskoga linča i konfrontacije s vladajućim strukturama“.

U središnjem dijelu intervjua progovorio je i o kulturi smrt. Smatra da živimo u krizu koja „sije kulturu smrti“, a u takvom stanju nije moguće „čekati zoru života“. Čovjek današnjice „zaboravio je svoje podrijetlo, a svoj genetski božanski kod pretvorio je u crtični kod – sebe nudi na rasprodaju“.

Naveo je zatim šest sredstava uz pomoć kojih se vodi rat protiv čovjeka kao Božanskog stvorenja: „Prvo sredstvo je pobačaj – spriječiti rađanje djece; drugo sredstvo je zatvaranje ljude za život – ideologija koja promovira što manje djece, u ime napretka, karijere, školovanja; treće sredstvo je uništenje obitelji kao temeljne institucije; četvrto sredstvo je promocija istospolnih odnosa i usvajanje djece od istospolnih parova, te promocija transhumanizma (promjene spola); peto sredstvo je izazivanje ratova, sukoba; šesto sredstvo je biološko oružje i ratovanje biološkim oružjem, cjepivima, frekvencijama, signalima“.

Glavni akteri ovakvih planova, prema fra Mariju Knezoviću, „su članovi masonskih loža“, a oni ne zaobilaze Hrvatsku. Fra Knezović naveo je da je u Hrvatskoj „prigodom slavlja jedne očne poliklinike bilo svojevrsno okupljanje masona i udbaša”; zaključivši: „U tom gnijezdu se i danas tiće neprijatelji Hrvatske koja je izgrađena molitvom krunice i žrtvom branitelja“.

U završnom dijelu intervjua osvrnuo se i na mons. Kutlešu: „Činjenica da je na čelu zagrebačke nadbiskupije i HBK Dražen Kutleša nije nevažna. On potječe iz tradicionalnog, konzervativnog i domoljubnog okruženja kakvo je u Hercegovini. Uz njega gotovo polovica svih biskupa Crkve u Hrvata su rodom ili podrijetlom iz BiH.

Time nikako ne umanjujem vrjednote i opredjeljenja onih koji su iz Hrvatske ili drugih područja. To govorim kako bi se raskrinkala teza o liberalizmu biskupa. Isto tako, nije nevažno, da u Banja Luku, nakon divna primjera borbe Franje Komarice, za biskupa dolazi Željko Majić, čovjek tradicionalnih stavova i iskren domoljub“.

Cijeli intervjuu možete pročitati u tiskanom izdanju „Hrvatskog tjednika“.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...