Četvrtak, 02. svibnja 2024.

Glumac Shia LaBeouf potvrdio pripadnost Katoličkoj crkvi, sada razmišlja o duhovnom pozivu

Američki glumac Shia LaBeouf, katoličkim vjernicima poznat po ulozi Padra Pija, primio je sakrament svete potvrde te je tim činom primio puninu sakramenata kršćanske inicijacije.

Franjevačka kapucinska provincija zapadne Amerike objavila je u utorak na svojoj Facebook stranici da mu je sakrament svete potvrde udijelio biskup Robert Barron. Franjevci su naglasili, među ostalim, zahvalnost što „hodaju uz Shia dok poduzima ovaj važan korak na svom duhovnom putovanju.” Sakrament svete potvrde glumac je primio u kalifornijskom gradu Solvangu u kojom je živio s franjevcima kapucinima dok se pripremao za ulogu Padra Pija.

Krizmani kum glumca, fra Alexander Rodriguez, izjavio je za Catholic News Agency da LaBeouf razmišlja o duhovnom pozivu – izrazio je želju postati đakonom. „Spontano je rekao ‘Želim postati đakon’“, objasnio je franjevac.

Shia LaBeouf obratio se na katoličanstvo tijekom snimanja filma o popularnom katoličkom svecu Padru Piju. Glumac je to otkrio u kolovozu 2022. tijekom razgovora s biskupom Robertom Barronom.

U podcastu kod biskupa Barrona istaknuo je ulogu sveca iz Pietrelcine na putu duhovnog prosvjetljenja i obraćenja koje mu je omogućilo da istraži svoju prošlost, traži oprost i krene „na duboko duhovno putovanje koje ga je dovelo do prihvaćanja nauka Katoličke Crkve”.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...