Subota, 21. rujna 2024.

Vrhovni sud ponovno presudio u korist zastava Hoda za život; slijedi novo suđenje s novim sudcem

Vrhovni sud Republike Hrvatske ponovno je očitao lekciju Županijskom sudu u Zagrebu i sutkinji Sonji Joki Umićević.

Nakon što je spomenuta sutkinja u lipnju 2024. godine po drugi put odbila tužbeni zahtjev za zaštitom od diskriminacije koji su zajedno uputili organizatori Hoda za život – udruge Vigilare i U ime obitelji – jer im Grad Zagreb nije omogućio postavljanje zastava Hoda za život 2022. godine, Vrhovni sud je ovih dana opet odlučio u korist spomenutih udruga.

Najviši sud Republike Hrvatske ponovno je ukinuo presudu sutkinje Joke Umićević s obrazloženjem da proturječi utvrđenim činjenicama te da proturječi tvrdnjama o diskriminaciji koje su u postupku utvrđene nespornim, a to je da je udrugama Vigilare i U ime obitelji gradonačelnik Tomašević bez ikakvog obrazloženja uskratio postavljanje zastava, dok je udruzi Zagreb Pride u istovjetnoj situaciji i u istom vremenskom razdoblju dao suglasnost za isticanje (sodomitskih) zastava.

Vrhovni sud je postupak opet vratio na ponovno odlučivanje Županijskom sudu, ali ovaj put i drugom sudcu, što ne čudi, s obzirom na očitu nestručnost i pristranost sutkinje Joka Umićević.

Vjerujemo da će novi sudac prepoznati da se u ovom slučaju radi o školskom primjeru diskriminacije te da će pružiti sudsku zaštitu navedenim udrugama, ali i svim građanima koji podržavaju „Hod za život“ i koji dijele uvjerenja koja se navedenom manifestacijom promiču te, također, zabraniti Tomaševiću i suradnicima poduzimanje istih i sličnih diskriminacijskih radnji u budućnosti.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...