Utorak, 23. travnja 2024.

Rat protiv djece, braka i obitelji

Nedavno smo pisali o tome kako se francuski predsjednik Emmanuel Macron založio za to da se pravo na pobačaj uvrsti u Povelju Europske unije o temeljnim pravima.

To je bio jedan od prvih poteza nakon što je Francuska preuzela kormilo Europske unije.

Za francuskog predsjednik pravo na pobačaj smatra se jednom od temeljnih vrijednosti Europske unije, a njihovo bi upisivanje u Povelju, kako je pojasnio, „učvrstilo naše europske vrijednosti koje su temelj našeg jedinstva, ponosa i snage”.

Kako to, u situaciji demografske kataklizme Staroga Kontinenta, ubijanje nerođene djece može biti temelj jedinstva, ponosa i snage nije nam poznato.

Kako bilo, jahači kulture smrti ovih dana pojačano djeluju i s druge strane Atlantika.

Kao što je upozorila poznata pro life aktivistica Lile Rose, u američkom Senatu glasuje se o tzv. Zakonu o zdravstvenoj zaštiti žena koji bi poništio pro life zakone diljem zemlje.

Zakon bi prisilio savezne države da dopuste pobačaj do trenutka rođenja djeteta, a traži se i to da se ukloni informirani pristanak koji majkama nudi alternativne opcije i upućuje na rizike od pobačaja.

Koga čude ovakvi radikalni zahtjevi valja ih podsjetiti da su određeni „dični“ progresivci svojedobno išli toliko daleko da su predlagali da bi se i tek rođeno dijete moglo ubiti. Riječ je o tzv. postporođajnom abortusu.

Etičarka i filozofkinja s Oxforda Francesca Minerva tako se u članku objavljenom u British Medical Journalu založila za to da bi doktori trebali imati pravo ubiti novorođenče u slučaju ako je ono invalid ili ga majka ne želi ili roditelji nemaju novca da ga uzdržavaju.

Ova „etičarka” smatra da tek rođena beba nije „prava osoba” i da je ubijanje odmah nakon poroda nije puno drugačije od onog dok je fetus još u maternici.

Sljedeći korak u „progresu” vjerojatno je prijedlog da doktori i nakon godine dana imaju pravo ubiti dijete ako je to u skladu s nekim od „naprednih” kriterija. Ipak, s pseudoetičarkom se možemo složiti da ubijanje odmah nakon poroda nije puno drugačije od onog dok je fetus još u maternici. Nehotice, „progresivka“ je priznala kako se i u jednom i u drugom slučaju radi o ubojstvu

Zapad je odavno dotaknuo dno, a ovo je sumrak zdrave pameti. Dok bi tzv. progresivci sada već ubijali i rođeno dijete, zeleni zeloti svako novorođeno dijete smatraju tonom ugljičnog dioksida.

Na djelu je kultura smrti i rat protiv djece, braka i obitelji.

Tome se kao kršćani i pripadnici vojujuće Crkve (Ecclesia militans) trebamo suprotstaviti svim dopuštenim duhovnim i materijalnim sredstvima.

U vremenima u kojima se nalazimo nitko od nas nema pravo na mlakost.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...