Četvrtak, 25. travnja 2024.

Hoće li Tomašević zabraniti i LGBT zastave u Zagrebu?

Od samoga početka od kad je izabran na gradonačelničku funkciju Tomislav Tomašević krenuo je politički provoditi svoje ranije ideološke zamisli koje su posve na agendi kulture smrti.

Ukidanje mjere roditelj odgojitelj, ali i smanjivanje potpora novorođenoj djeci bili su neki od njegovih prvih poteza.

Istodobno dodijelio je značajna sredstva za tzv. LGBT projekte. Za zelene radikale svako novo dijete je nova tona ugljičnog dioksida pa sukladno tome provode i svoje politike.

Dio zeleno-genderoidne politike je i promicanje abortizma. Za Tomaševića je strašno da netko može imati savjest. On, kako je najavio, očekuje da se „riješi“ kolektivni proziv savjesti na Svetom Duhu. On bi komesarski naredio doktorima da ubijaju nerođenu djecu.

To je posve u skladu s rezolucijom Predraga Matića Freda, usvojenom u Europskom parlamentu, koja također kritizira institut priziva savjesti.

I Tomašević i Fred i drugi jurišnici kulture smrti priznaju samo sud svoje partije. Savjest je za njih misteriozna i nedokučiva kategorija.

Svoje protivljenje kulturi života Tomašević je demonstrirao i time što je zabranio podizanje zastava Hoda za život u Zagrebu. Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet izdao je 14. travnja 2022. istu dozvolu kao i prethodnih godina, po istoj proceduri, za postavljanje 10 zastava u periodu 12. svibnja – 16. svibnja na Trgu bana Josipa Jelačića i Trgu Republike Hrvatske te još 65 zastava u periodu 12. svibnja – 21. svibnja na ostalim lokacijama u širem centru grada.

Tomašević je retroaktivno promijenio proceduru za izdavanje dozvola za postavljanje zastava i naložio da je ubuduće za stavljanje zastava potrebno njegovo osobno odobrenje.

Riječ je političkoj samovolji čovjeka koji ne može suspregnuti vlastita ideološka ograničenja pa ruši demokratske standarde diskriminirajući one Zagrepčane koji se ne slažu s kulturom smrti, nego se zalažu kulturu života.

Hoće li Tomašević na jednak način postupiti i kad su u pitanju povorke tzv. LGBT populacije? Hoće li zabraniti i njihove zastave?

Naravno da ne će. On je i sam dio te agende.

Međutim, i samovolji kad-tad dođe kraj. Svaku obijest kaznila je povijest, zar ne?

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...