Petak, 24. svibnja 2024.

GRAĐANSKI ODGOJ ILI PRANJE MOZGA? Na udaru kao i 1945. „desničari“ i „klerikalci“

U posljednjih više od desetak godina ne jednom smo svjedočili pokušajima agresivnog nametanja tzv. građanskog i tzv. zdravstvenog odgoja u škole. Nije problem sama ideja ove vrsta predmeta, nego sadržaji koje lijeva agenda kroz njih želi nametnuti.

Tako je 2013. godine jedan od ključnih autora tzv. četvrtog modula zdravstvenog odgoja bio dr. Aleksandar Štulhofer. Ovaj se školovao na institutu Alfreda Kinseya za kojeg je dokazano da je bio pedofil.

Štoviše, dokazano je i to da je Štulhofer objavio knjigu u koautorstvu s deklariranim pedofilom i urednikom pedofilskog časopisa dr. Theom Sandfortom.

I tzv. kurikulna reforma nastojala se iskoristiti u suspektne svrhe pa je tako Boris Jokić spektakularno najavio kako bi otac hrvatske književnosti Marko Marulić mogao nestati iz popisa obvezne lektire.

Mnogi pokušaji nametanja lijeve postšezdesetostmaške ideologije (dječja, ženska i seksualna revolucija Frankfurtske škole) na sreću nisu uspjeli. No revolucija mora i dalje teći.

„Dubinske promjene“

Revolucionari ne miruju jer su svjesni – kao što je svojedobno rekao Vjeran Zuppa – da je u obrazovanju ključ za budućnost.

„Centralno mjesto u konstituciji jedne lijeve stranke treba biti pitanje kulture, znanosti i obrazovanja. Gledajući na imperativ promjena koje treba izvršiti, u prvom je planu kurikularna reforma. Danas svijet možete mijenjati kroz kurikularnu reformu zato što je upravo u njoj ta sposobnost za dubinsku promjenu“, rekao je Zuppa u razgovoru za jedne novine.

Građanski odgoj u osnovnim i srednjim školama kao međupredmetni je sadržaj uveden 2019. u nacionalni kurikulum. Ipak, na konferenciji tzv. GOOD inicijative nedavno je istaknuto kako se međupredmetna tema Građanski odgoj i obrazovanje „ne provodi onako kako je zamišljena“.

Kao jedna od glavnih prepreka provedbe istaknuta je „desničarska i klerikalna ideologija“. Ipak, ima i pozitivnih postignuća, a to je „napredak pri uvažavanju osoba homoseksualne orijentacije“, a dobro stoje i pri pitanju „rodne ravnopravnosti“.

Cilj je rodni neutralni hermafroditski „antifašist“

Spominjanje „desničarskih“ i „klerikalnih“ strašila, kao da živimo u 1945. godini, u kombinaciji s LGBT i gender ideologijom ne daje sumnju o tome kakav građanski odgoj ljevičari i woke aktivisti žele uvesti u škole.

Proizvod takva sustava trebao bi biti rodno neutralni hermafroditski „antifašist“ bez ikakva identiteta koji bi više od svega prezirao svoje porijeklo i svoju državu.

Sve je to već viđeno na Zapadu gdje je najveći uspjeh taj ako si bilo kakva vrsta manjine. Ne daj Bože da si bijelac, heteroseksualac i kršćanin. To je već po defaultu sumnjivo i vrijedno prijezira.

Razina samomržnje na današnjem Zapadu doseže patološke razine.

U Hrvatskoj pak možemo biti sretni što se tzv. građanski odgoj te vrste ne provodi kako je zamišljen.

Ne radi se tu o građanskom odgoju, nego o lijevom pranju mozga.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...