Utorak, 16. travnja 2024.

Što je žena?

U Sjedinjenim Američkim Državama izašao je dugo iščekivani dokumentarni film „What is a woman?“ koji je režirao Justin Folk, a producirao ga je i objavio The Daily Wire. Uspjeh filma mnogima predstavlja šok, a filmski kritičari nisu očekivali da će biti tako visoko na IMDB-ovoj listi popularnih filmova.

Konzervativni komentator Matt Walsh izazvao je kulturnu ljevicu na dvoboj, a istovremeno privukao pažnju gledatelja. Njegova jednostavna pitanja suočila su zagovornike rodne ideologije, liječnike i sveučilišne profesore, s istinom na koju nisu imali odgovor. Uz to, usporedio je afričku i američku kulturu te potvrdio nešto šokantno: Zapad više ne shvaća fundamente biologije.

Walsh je pokazao što se događa s društvom kada dođe do prihvaćanja rodne ideologije, što se događa s glasom razuma u tako ‘tolerantnom’ društvu. U takvom društvo više nije moguće postaviti pitanja i protiviti se – može se dogoditi i kazneni progon pojedinca.

Uistinu, svjedoci smo da je manjina počela kontrolirati obrazovanje, šport i znanost s ciljem usklađenja iskrivljenih osjećaja sa stvarnošću. Film pokazuje da su promjene moguće, samo ako se usudimo postaviti pitanja. Put do toga nije težak, jedino je potrebno malo hrabrosti, kao što ju je Walsh imao prilikom snimanja ovog filma.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...