Četvrtak, 28. ožujka 2024.

JORDAN PETERSON NA UDARU KULTURE OTKAZIVANJA Pazite zbog čega ga je Twitter blokirao!

Kultura otkazivanja, kao moderni oblik ostracizma, posebno je posljednjih godina prisutna na društvenim mrežama.

Najmoćnije kompanije koje su vlasnici društvenih mreža, tzv. Big Tech, stekle su monopol koji je do sada neviđen u povijesti. Njihova pak skopčanost s lijevo-liberalnim strukturama rezultira time da se kultura otkazivanja obično provodi na pojedincima konzervativne provenijencije, a ljevičari i liberali nađu se na udaru tek ako tu i tamo prijeđu granice „pomišljivog mišljenja“ određene škarama političke korektnosti.

Trumpova eliminacija iz društvenih mreža predstavljala je najbolji primjer digitalne kulture otkazivanja do te mjere da se govorilo o spuštanju digitalne željezne zavjese.

S druge strane, vlasnici „digitalnih feuda“ u predizbornoj su kampanji blokirali članak koji je raskrinkavao kriminalne poslove Bidenova sina Huntera Bidena.

Objektivnost se više čak ni ne glumi što je dobro za bistrenje situacije.

Žrtva najnovijeg udara kulture otkazivanja je notorni Jordan Peterson. Twitter je blokirao njegov profil zbog twitta u kojemu se osvrće na promjenu spola holivudske glumice Elle Page.

„Sjećate li se kada je ponos bio grijeh? A Ellen Page upravo je liječnik kriminalac uklonio grudi”, napisao je Peterson.

Twitter će odblokirati račun ako Petereson ukloni spornu objavu.

On to ne namjerava: „Radije bih umro, nego to učinio“, poručio je i dodao da ostaje pri svom stavu čak ako i doživotno ne bude imao pristup ovoj mreži.

S obzirom na današnju važnost digitalnih platformi u budućnosti će kreiranje društvenih mreža koje će držati konzervativni vlasnici postati nužnost.

Ili to ili nevidljivost.

Trećega nema.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...