Subota, 27. travnja 2024.

NA TERET DRŽAVNOG PRORAČUNA Hrvatske udruge podupiru globalni poziv na ubijanje djece

Presudom Vrhovnog suda Sjedinjenih Američkih Država u slučaju Dobbs protiv Jackson Women’s Health Organization, donesenoj 24. lipnja 2022. godine, konačno je poništena presuda Roe protiv Wadea iz 1973. godine i otvorena mogućnost da američke savezne države djelotvorno zabrane pobačaj, na čemu se u njih dvadesetak već intenzivno radi.

Vijest o ovoj prekretnici u američkoj, ali i svjetskoj povijesti, kojom je učinjen prvi korak prema konačnom zaustavljanju ovog zakonitog pokolja onih koji nemaju pravo glasa, mnogim zagovarateljima ubijanja nerođene djece došla je kao sol na ranu te su bjesomučni pokušaji otpora odmah uslijedili.

Tako je Center for Reproductive Rights (Centar za reproduktivna prava), globalna organizacija sa sjedištem u SAD-u koja je posvećena zagovaranju abortusa, izdao proglas naslovljen Zaštita dostupnosti pobačaja u Europi – Poziv na djelovanje (Protecting Abortion Access in Europe – A Call to Action) u kojem se govori o brojnim „štetnim preprekama i ograničenjima“ u dostupnosti pobačaja u europskim zemljama te se u svjetlu novih događanja u SAD-u poziva na reformu zakonodavstava i politika kako bi se u potpunosti dekriminalizirao pobačaj, maknuli obvezna razdoblja čekanja i pristranog savjetovanja (!) prije izvršenja pobačaja, kao i vremenske restrikcije do kada se smije pobaciti, kao i zakonska ograničenja na to tko smije i pod kojim uvjetima izvršavati pobačaje.

Dakle, otvoreni poziv na uklanjanje svih zakonskih okvira i omogućavanje izvršavanja abortusa do zadnjeg dana trudnoće – ubijanje djece bilo kada, bilo gdje i pod bilo kojim uvjetima!

Jezivi zahtjevi za neko civilizirano društvo, u to nema sumnje, no, još šokantniji je popis nevladinih udruga, potpisnica ove inicijative, među kojima su i brojne hrvatske udruge:

Udruga za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter, udruga B.a.B.e., CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje, udruga Građanke i građani Rijeke, Platforma za reproduktivnu pravdu, SOS Rijeka – Centar za nenasilje i ljudska prava te udruga Domine.

Sve navedene udruge preko raznih projekata financiraju se iz državnog proračuna, odnosno, njihove ubilačke težnje plaćamo svi mi kao hrvatski građani!

Postavlja se pitanje znaju li te udruge da režu granu na kojoj sjede, budući da žele ubijati djecu koja bi tek trebala postati porezni obveznici, a bez novih poreznih obveznika neće ostati nitko tko će plaćati njihov nerad, zločine i bogohuljenje.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...