Subota, 27. travnja 2024.

Papa Franjo osudio pobačaj, a osvrnuo se i na Bidenovu potporu istome

Papa Franjo primijetio je “nekoherentnost” potpore predsjednika Joea Bidena pobačaju kao katolika, ali je rekao da “ostavlja” Bidenovoj “savijesti” hoće li primiti svetu pričest ili ne.
Govoreći za španjolsku TV mrežu Univision u intervjuu objavljenom 12. srpnja, 85-godišnji papa osudio je pobačaj, rekavši da “znanstveni podaci” pokazuju da je “mjesec dana nakon začeća DNK fetusa već prisutan i organi već su usklađeni.” “Je li pošteno eliminirati ljudski život?”, upitao je.
Govoreći o Bidenovoj potpori pobačaju papa Franjo je izjavio da to “ostavlja njegovoj savjesti” i razgovoru sa svećenikom.
Prošli tjedan papa Franjo je komentirao nedavno poništenje slučaja Roe protiv Wadea i istaknuto pitanje pro-abortus političara koji su se pojavili na pričesti. Ponavljajući svoje komentare iz 2021., Franjo je rekao Reutersu na gotovo identičan način: “Kada Crkva izgubi svoju pastoralnu narav, kada biskup izgubi svoju pastoralnu narav, to uzrokuje politički problem. To je sve što mogu reći.”
Ipak, kanon 915 Crkvenog kodeksa kanonskog prava upućuje: “Oni koji su izopćeni ili zabranjeni nakon izricanja ili proglašenja kazne i drugi koji tvrdoglavo ustraju u očitom teškom grijehu, ne smiju se pripustiti svetoj pričesti”, piše LifeSite News.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...