Četvrtak, 25. travnja 2024.

Lauc prozvao zločince koji šire strah od COVID-a, evo što je još rekao

Znanstvenik Gordan Lauc na Facebooku se osvrnuo na lobiste industrije pandemije i širenje straha. Njegov status prenosimo u cijelosti. (Vigilare)

Iako se razina straha postupno smanjuje, prosječni Amerikanac mlađi od 39 godina i dalje misli da je vjerojatnost da će umrijeti ako se zarazi covidom oko 10%. Stvarna vjerojatnost je negdje oko 0,025%. Dakle, njihov strah nije dvostruko prevelik, nije čak ni deset puta prevelik, nije niti 100 puta prevelik. Prevelik je oko 400 puta.

Toliko pogrješna procjena stvarnog rizika posljedica je sustavne kampanje širenja straha koju provode lobisti industrije pandemije. Strah i stres su doslovno pogubni za zdravlje i upravo bi pretjerani strah i stres mogli biti jedan od razloga zašto danas imamo velik suvišak smrtnosti u zemljama koje su imale radikalan pristup kontroli pandemije kroz različite sumanute „mjere“.

Oni koji su širili strah, a posebice oni koji još uvijek pokušavaju širiti strah su zločinci koji zbog osobne koristi doslovno ubijaju tisuće ljudi, a najviše stradavaju djeca, mladi i općenito ranjive skupine društva. Svim pokušajima širenja straha treba se odlučno oduprijeti, kako na osobnoj razini, tako i na razini društva i državnog aparata. Širenje straha i panike su s razlogom kategorizirani kao krivično djelo, a to je posebice značajno u izvanrednim situacijama kao što je rat, kriza, pandemija i slično…

Originalne podatke, a i razne druge grafikone možete naći ovdje.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...