Četvrtak, 25. travnja 2024.

Hoće li Elon Musk postati saveznik konzervativnih i kršćanskih krugova?

Hoće li Elon Musk postati saveznik konzervativnih i kršćanskih krugova?

Nakon višemjesečnih peripetija milijarder Elon Musk kupio je Twitter. „Ptica je oslobođena“, poručio je na svome Twitter nalogu. Odmah nakon preuzimanja Musk je otpustio nekoliko top-managera te je sam najavio preuzimanje direktorske pozicije.

Muskovo preuzimanje Twittera dočekano je s velikim odobravanjem u konzervativnim krugovima. Muska se teško može smatrati konzervativcem, no onaj element koji ga čini potencijalnim saveznikom konzervativnih i kršćanskih krugova taj je da je najavio slobodu govora na ovoj društvenoj mreži.

Posljednjih godina sveprisutnija kultura otkazivanja na društvenim mrežama cenzurira (što izravno, što putem smanjivanja dosega objava) sve one stavove koji nisu u skladu s dominantnim globalističkim agendama. Tako će vam cenzori, obučeni u ruho tzv. fact-checkera smanjiti reach ili otvoreno ukloniti objavu koja kritizira, primjerice, korona agendu ili agendu klimatskih promjena. Dakako, i kritika gender ideologije nije im osobito draga.

Na udaru kulture otkazivanja koju provodi Big Tech ili pak lokalni cenzori našli su se ne samo konzervativci, nego i pojedini liberali. Ljevičari su ti koji provode cenzuru pa je jasno da se njih najmanje otkazuje. Njihove su agende jednostavno dominantne iako se u pravilu svađaju sa zdravim razumom.

Seoba konzervativaca na Twitter?

Kao društvena mreža Twitter nedvojbeno ima velike perspektive. Ako Musk uspije ovu mrežu dodatno kvalitativno razviti, dodati joj još poneke mogućnosti, u budućnosti bi se mogla dogoditi seoba korisnika s Facebooka – koji se pretvara u najsnažniju polugu kulture otkazivanja – na Twitter. Konzervativnim krugovima dosta je cenzure i zabranjivanja određenih nepoćudnih stavova.

Muskovoj kupnji Twittera sigurno se raduje i bivši američki predsjednik Donald Trump koji je nakon siječnja 2020. ekskomuniciran iz ove mreže. Ususret novim predsjedničkim izborima za dvije godine, na kojima bi se mogao kandidirati, Trump povratkom na Twitter dobiva snažnu medijsku polugu političkog utjecaja.

Kako bilo, treba pozdraviti to što je Elon Musk kupio Twitter. Nadamo se da će ptica zaista biti oslobođena i da nas očekuje širenje granica slobode govora nasuprot prevladavajućoj cenzuri i kulturi otkazivanja.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...