Petak, 19. travnja 2024.

STRAŠNO: Demokratkinja promiče abortus kao lijek za ekonomsku krizu

Kandidatkinja za guvernerku američke savezne države Georgije Stacey Abrams upozorava na rizik napuštanja teme pobačaja u korist gorućih ekonomskih problema. Prema njezinom mišljenju, ta dva pitanja neraskidivo su povezana, jer je „imanje djece glavni razlog zašto ste zabrinuti zbog cijena goriva i hrane“.

Suočena s tvrdnjom da tema čedomorstva ni najmanje ne privlači pažnju Amerikanaca koliko ekonomska kriza, kandidatkinja demokrata upozorila je na potiskivanje teme pobačaja u drugi plan.

„Rađanje djece glavni je razlog zašto brinemo o cijenama goriva. Zato nas zanima koliko košta hrana. Za žene to uopće nije uzak problem: činjenica da su prisiljene nositi neželjenu trudnoću ne može se odvojiti od ekonomske realnosti troškova rađanja djeteta“ , rekla je na MSNBC-u.

Kao što je Abrams istaknuo, trenutno nemamo „luksuz“ razdvajanja te dvije teme. Dužnosti guvernera, prema riječima političara Demokratske stranke, uključuju ublažavanje posljedica ekonomske krize kao i osiguravanje što šireg pristupa ubojstvu nerođenih.

„Ne možemo se praviti da žene, polovica stanovništva, pogotovo u reproduktivnoj dobi, ne shvaćaju da je rađanje djeteta prvenstveno ekonomsko pitanje. Ovo je ekonomska rasprava proizašla iz biološkog imperativa“, naglasila je pobornica čedomorstva.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...