Petak, 19. travnja 2024.

Skandal s modnom kućom Balenciagom predstavlja priliku za borbu

The Daily Beast Live objavio je video televizijskog voditelja Jeffa Schroedera koji napada Balenciagu, modnu tvrtku koja je nedavno objavila reklamnu kampanju s djevojčicama koje drže plišane medvjediće u neprimjereno seksualiziranoj odjeći.

Jeff Schroeder je u pravu na više načina. Istina je da su mainstream mediji objavili priče o ovoj temi, istina je da je većina kolumnista i TV voditelja rekla istinu, ali je isto tako istina da se nije dogodila veća osuda reklamne kampanje. Ova reklamna kampanja se pokazala primjerom loše promidžbe za LGBT zajednicu i činilo se da dokazuje poantu onih koji osuđuju iskorištavanje djece.

Mainstream mediji inzistiraju na tome da osuda seksualnog iskorištavanja djece od strane konzervativaca predstavlja besmislenu moralnu paniku. Naravno, većina medijskih kuća to mora reći, jer su iskoristili velik dio svog kredibiliteta u obrani drag showova za djecu, dječjih drag kraljica i eksplicitnog seksualnog odgoja za djecu u školama. Stoga im je teško izraziti odgovarajući moralni bijes koji zahtijevaju Balenciagina podla reklamna kampanja jer mnogi od predstavnika mainstream medija ne osjećaju nikakvu krivnju i prepoznaju licemjerje u osudi Balenciage dok brane pornografske knjige napisano za djecu.

Afera oko reklamne kampanje modne tvrtke Balenciag je bila probni balon, testirajući koliko daleko naša kultura može dopustiti seksualizaciju djece. Osuda Balenciage nam je pokazala gdje je povučena crta, barem za sada. Ako ljudima doista stalo do djece, iskoristit će ovu rijetku priliku i još više osuditi modnu tvrtku Balenciagu. Bilo bi odlično kada bi osuda Balenciage bila katalizator ponovnog opredjeljenja za obranu nevinosti djece.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...