Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Provodi li glavni tajnik UN-a plan globalne elite?

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda António Guterres, socijalistički utopist, koji je prije bio portugalski premijer, održao je govor na Općoj skupštini Ujedinjenih naroda u ponedjeljak, 6. veljače, gdje je pozvao institucije diljem svijeta da uvedu mjere (zakone) za borbu protiv dezinformacija.

Guterres je tijekom tridesetominutnog govora na Općoj skupštini Ujedinjenih naroda predstavio prioritete za 2023. U jednom dijelu govora je rekao da poziva na djelovanje „sve one koji mogu utjecati na širenje lažnih informacija i dezinformacija na internetu – vlade, regulativne institucije, kreatore politika, tehnološke tvrtke, medije, civilno društvo“. Cijeli govor možete pročitati ovdje.

Nadalje, glavni tajnik Ujedinjenih naroda tvrdi da države trebaju stvoriti plan za „kodeks ponašanja“ koji će potvrditi „integritet informacija na digitalnim platformama“. Taj “kodeks ponašanja“ bi pomogao državama i institucijama da znaju koje dezinformacije su “opasne“ po čovječanstvo. Ovdje se postavlja pitanje: što su dezinformacije (ovo uvelike podsjeća na komunističko kontroliranje informacija u zemljama Varšavskog pakta)?

Izgleda da će u godinama koje nam dolaze biti pojačan fokus na kontroliranju “dezinformacija“, i Ujedinjeni narodi će, prema riječima Guterresa, pojačati fokus svoga djelovanja na „klimatsku krizu“.

Ujedinjeni narodi zadnjih godina intenzivno rade na zaštiti kulturnih prava i raznolikosti diljem svijeta, pa će borba za klimu biti konačno ispunjenje agende koju provode. U ovome će im velika pomoć zasigurno biti velike tehnološke korporacije iz Silicijske doline, koje su poznate po kontroliranju informacija i borbi protiv “dezinformacija”.

Na Općoj skupštini Ujedinjenih naroda, na kojoj i Republika Hrvatska ima predstavnika, nitko se nije usprotivio govoru Guterresa jer diplomati imaju važnijih poslova. Sigurno su za vrijeme izlaganja Guterresa razmišljali koliko će im plaća biti manja ove godine zbog inflacije.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...