Četvrtak, 28. rujna 2023.

Prosvjedi u Francuskoj: Paljenje knjižnice u Marseilleu poruka je Hrvatskoj

Vijesti koje objavljuju frankofonski portali i žurnali potvrđuju da se u Francuskoj događa revolucija koju predvode imigranti. U prvih tjedan dana prosvjeda u Francuskoj, zbog ubojstva tinejdžera alžirskog podrijetla u Nanterreu – predgrađu Pariza, uništeno je skoro šest tisuća vozila i oštećeno više od tisuću zgrada, uključujući dvjestotinjak policijskih postaja. Gradovi u Francuskoj gore.

Predsjednik E. Macron morao je zbog nasilnih prosvjeda početkom ovog tjedna doći u jednu policijsku postaju da bi podržao obeshrabrene policajce, a do sada je u neredima ozlijeđeno više od sedamsto policajaca. Šokantni su podaci koje je u ponedjeljak objavilo francusko Ministarstvo unutarnjih poslova u vezi prosvjednika: prosječna dob uhićenih je sedamnaest godina i četrdeset posto ih ima kriminalni dosje.

Konzervativne stranke istaknule su da je vrlo malo etničkih Francuza sudjelovalo u neredima. Francuski političar Bruno Retailleau rekao je da su imigranti, uključujući drugu i treću generaciju građana s imigrantskim podrijetlom, odgovorni za nemire koji su uzrokovali velika razaranja diljem zemlje i štetu veću od milijardu eura. Čak je i baka ubijenog alžirskog tinejdžera rekla da prosvjednici koriste smrt njezinog unuka da uništavaju gradove.

I to nije sve. Istraživanje koje je proveo Ifop-Fiducial pokazuje da bi 67 posto francuske javnosti podržalo formiranje Šeste Francuske Republike s novim ustavom temeljenim na parlamentarnom sustavu i proporcionalnoj zastupljenošću, u usporedbi sa samo 33 posto građana koji se tome protive. Francuzima je dosta stanja beznađa i sve više raste nezadovoljstvo zbog imigranata iz Maghreba.

Prosvjednici su zapalili knjižnicu u Marseilleu

Prosvjedi su napose usijali već postojeće napetosti između domicilnog stanovništva i doseljenika na jugu Francuske, gdje živi velika zajednica muslimana iz Maghreba. U Marseilleu su prosvjednici 30. lipnja zapalili historijski važnu knjižnicu Alcaraz, koja je bila jedna od najvećih knjižnica u Francuskoj. Iako nema potvrda da su knjižnicu zapalili muslimani, većina prosvjednika u Marseilleu su bili muslimani. I ovo ne bi bio prvi put da muslimani uništavaju ono što smatraju neprimjerenom kulturom.

Kalif Omar je prilikom osvajanja Egipta dopustio da se spali knjižnica u Aleksandriji, a historičari tvrde da je prije paljenja knjižnice rekao„Ako se knjige iz knjižnice slažu s Kuranom, mi ih ne trebamo; a ako se protive Kuranu, uništite ih“. Nadam se da neće za požar knjižnice Alcaraz optužiti kršćane pa snimiti film kao „Agora“, u kojem se kršćane historijski neutemeljeno prikazuje kao one koji uništavaju kulturu.

Paljenje knjižnice u Marseilleu sigurno bi odobrio palestinski imam Abu Taqi Al-Din Al-Dari, koji je 2019. godine u govoru muslimanima u džamiji Al-Aksa u Al-Qudsu (Jeruzalemu) ustvrdio da mladi u Francuskoj ne cijene brak toliko koliko ga cijene muslimani, ali da to nije razlog zašto će Francuska postati džamahirija. Umjesto toga, objasnio je, Francuska će postati džamahirija kroz džihad, budući da muslimani moraju imati zemlju koja će donijeti islamsko vodstvo i poruku Zapadu. Dodao je da će u konačnici cijeli svijet biti podvrgnut vladavini islama.

Prosvjedi u Francuskoj su poruka Hrvatskoj

Ako ne želimo da se u Hrvatskoj događaju revolucije i paljenja knjižnica kao Francuskoj, onda se Hrvatska mora konačno početi brinuti za useljeničku politiku. Odlično bi bilo kada bi napravili irski model pa pozvali pripadnike naše dijaspore da se vrate u domovinu, a ako ne, onda bi, kao što je na Twitteru napisao Vice Batarelo, trebali prioritetno dovoditi katoličke useljenike. Njegov tweet možete pročitati u nastavku teksta.

Pogrešno bi bilo nastaviti politiku dovođenja stranih radnika bez plana, a posebno je opasna ideja koju predlažu tzv. “stručnjaci“ u MUP-u. Oni smatraju da bi se useljenicima u Hrvatsku trebala omogućiti dozvola za boravak i rad bez ugovorenog radnog mjesta! To značio da bi tko god želi mogao dovesti svoju cijelu obitelj i mi, porezni obveznici, morali bi plaćati njihov boravak i učenje jezika u Hrvatskoj. Očigledno je cilj dovesti što jeftiniju radnu snagu da bi se rušila cijena rada naših radnika.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...