Četvrtak, 02. svibnja 2024.

Američka pedijatrijska akademija snažno uključena u propagiranje transrodne ideologije

Američka pedijatrijska akademija, koja ima snažan utjecaj u SAD-u i drugdje, nedavno je ponovno potvrdila svoj stav o „rodno afirmiranoj skrbi“. Unatoč brojnim studijama i svjedočenjima ljudi koji su požalili zbog tzv. operacije promjene spola, skupina pedijatara odlučila je da mladima treba omogućiti pristup hormonskim blokatorima i svim drugim medicinskim postupcima koji bi im omogućili „promjenu spola“. Istodobno je pozvala na sustavnu reviziju postojećih dokaza vezanih uz kontroverzne medicinske postupke.

„Spolno afirmirajuća njega” izraz je koji se koristi za označavanje pseudomedicinskih postupaka koji omogućuju tranziciju, tj. kemijsku i kiruršku modifikaciju tijela kako bi ono bilo sličnije suprotnom spolu. Uključeni medicinski postupci uključuju propisivanje blokatora puberteta i sintetskih spolnih hormona maloljetnicima te operacije poput mastektomije i kastracije.

Američka pedijatrijska akademija (AAP) priopćila je da je njezin upravni odbor glasovao za ponovnu potvrdu svog političkog stajališta o tranziciji iz 2018. i „odobrio daljnji razvoj proširenog skupa smjernica za pedijatre“.

Izjava je došla u vezi s borbom koja se vodi u više od 20 američkih saveznih država, gdje lokalni kongresmeni žele zabraniti tranzicijske procedure i promicanje transrodnosti. Zakonodavna tijela pod vodstvom republikanaca već su donijela stotine zakona koji pogađaju tvrdnje lobija seksualnih manjina, zabranjujući takozvane operacije promjene spola, koje doživotno osakaćuju sterilizirane mlade ljude.

Akademija je rekla da se „protivi bilo kakvom statutu ili propisu“ koji navodno diskriminira osobe koje se identificiraju kao transrodne osobe. Trenutačno borbu protiv propagatora LGBT ideologije vode ne samo konzervativni aktivisti, već sve češće i pristaše demokrata. Liječnici koji su kritični prema tranziciji ističu da postupci „rodno afirmirane skrbi“ rezultiraju neplodnošću, doživotnom ovisnošću o drogama i brojnim psihičkim problemima.

Nacionalna zdravstvena služba Ujedinjenog Kraljevstva prošle je godine upozorila da postupci „promjene spola“ mogu imati značajan utjecaj na mentalne funkcije djeteta.

Švedska je pak povukla vladino odobrenje za „liječenje“ transrodnih osoba.

Američki biskupi zabranili su „njegu koja afirmira spol“ u katoličkim medicinskim ustanovama.

Izdane su smjernice kojima se katoličkim ustanovama zabranjuje „izvođenje zahvata, bilo kirurških ili kemijskih, koji imaju za cilj transformirati spolna obilježja ljudskog tijela u svojstva suprotnog spola“.

Nakon što je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) uklonila transseksualizam kao mentalni poremećaj iz 11. izdanja Međunarodne klasifikacije bolesti (ICD-11), broj centara koji nude „zdravstvene usluge“ za „trans“ postao je raširen. Samo uklanjanje transseksualizma s popisa bolesti trebalo je pomoći prihvaćanju osoba koje odbacuju svoj biološki spol i olakšati pristup tzv. operacije promjene spola i hormonske terapije.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...