Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Možemovci nisu sposobni održavati hodočasničku stazu prema Mariji Bistrici

Ovogodišnje, 300. Zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba Majci Božjoj Bistričkoj održalo se 9. i 10. rujna pod geslom „Zagreb te moli tvoj zagovor svet dolazeć’ k tebi tri stotine ljet“. Ipak, hodočašće nije moglo proći bez neugodnosti. Brojni hodočasnici bili su neugodno iznenađeni stanjem hodočasničkog puta na Sljemenu. Morali su se kao Sylvester Stallone u filmu „Rambo 2“ provlačiti pored stabala koji priječe put, a dolaskom na zagorsku stranu hodočasničkog puta mogli su odahnuti – put je na toj strani uredan.

Pogledajte kako izgleda hodočasnički put na Sljemenu.

Neki su pomislili da zeleni aktivisti žele otežati hodočašće građanima Zagreba, a vjerojatnije je da uprava grada nije niti sposobna održavati put. Gradonačelnik Tomašević još otkriva Zagreb kao što Mali princ otkriva nove svjetove, i pritom zna davati nerealna obećanja te se čuditi kada mu netko prigovori vezano uz upravljanje gradom. Nečuveno! Kako građane i političare nije sram pitati Tomaševića o problemima u gradu. Kako ih nije sram propitivati ulogu onoga koji se kao “osloboditelj“ na biciklu vozi gradom, neki tvrde da nema niti vozačku dozvolu, i patrolira gradnju staza za bicikle. Gleda kako je Zagreb napredovao.

Oduševljenje Tomaševića dijele i građani. Duh starih njemačkih tramvaja ispunjava srca Zagrepčana, nema ništa bolje od tramvaja starih nekoliko desetljeća. Tomašević je građanima omogućio vraćanje u davno minule dane Austro-Ugarske. Ah, dok se voze tramvajima mogu obaviti i safari. Mogu besplatno fotografirati krda divljih svinja koja marširaju iz zapadnog dijela grada u istočni. Zašto ići u Afriku kada možeš sve vidjeti u Zagrebu? Građani trebaju iskoristi priliku dok Turistička zajednica Grada Zagreba ovo ne uključi u turističku ponudu.

Gradonačelnik Tomašević zasigurno je ponosan zbog svega ovog. Zagreb je sve zeleniji, a centimetri sve više rastuće trave to potvrđuju. Visoka trava izaziva osmjeh na licima zelenih aktivista, a novi će stadion, ako uopće osiguraju novce za izgradnju, imati najzeleniju travu na svijetu! Zasigurno će, u cilju očuvanja planeta Zemlje, presaditi travu koja izbija iz gradskih pločnika.

Možemo, stoga, postaviti važno pitanje u analizi trenutnog stanja u gradu Zagrebu. Kako da se Grad pobrine za hodočasničku staza kada niti ulice ne mogu održavati?

Nakon čitanja ovog teksta zasigurno će apologeti Možemovaca argumentirati da Grad Zagreb nije zadužen za Medvednicu, nego Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, ali pritom zaboravljaju ovogodišnju akciju čišćenja Medvednice koju je organizirao Grad Zagreb. Čini se da čišćenje Medvednice ne zanima upravu grada, iako baš oni, zeleni džihadisti, potiču odlazak u prirodu.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...