Subota, 27. travnja 2024.

Znanstveni časopis objavio članak u kojem se promiče pedofilija

Znanstveni časopis „Archives of Sexual Behavior“ objavio je članak u kojem autor dovodi u pitanje potrebu za zakonima o dobi za pristanak na spolni odnos i tvrdi da su rasprave o spolnosti maloljetnika nepravedno “ometane“ kulturom otkazivanja. Autor teksta je Marshall Burns, fizičar i poduzetnik koji se bavi razvojem računalne industrije i vodi internetsku stranicu pod nazivom „Consenting Juveniles“ (hrv. Pristanak maloljetnika).

Članak je objavljen u lipanjskom broju znanstvenog časopisa „Archives of Sexual Behavior“ pod nazivom „The Elephant in the Room: Youth Sexuality“, u kojem Burns tvrdi da se „spolni odnos između maloljetnika i odraslih“ u društvu neopravdano smatra spornim pitanjem.

U članku se Burns poziva na reakcije akademske zajednice protiv znanstvenih članaka o spolnim odnosima između maloljetnika i odraslih. Prvi slučaj koji navodi opisuje kritike usmjerene protiv nizozemsko-američkog akademskog profesora i LGBT aktivista Thea Sandforta – povezanog sa Sveučilištem Columbia, koji je, kaže Burns, otkrio kako su spolni odnosi između odraslih i maloljetnika „uglavnom bezopasni“.

Sandfortovu doktorsku disertaciju iz 1988. godine – „Važnost iskustva: o spolnim kontaktima u ranom djetinjstvu i spolnom ponašanju i kasnija iskustva u životu“ („Het belang van de ervaring“) – Burns navodi kao dokaz da spolna interakcija (odnosi) odraslih i djece mogu biti “korisne”.

Međutim, Burns je propustio spomenuti u svom istraživanju kako je Sandfort navodno regrutirao ljude među skupinama koje su lobirale za legalizaciju pedofilije u Nizozemskoj u to vrijeme.

Prema nizozemskom sociologu, bivšem profesoru na Sveučilištu u Amsterdamu i stručnjaku za pedofiliju Gertu Hekmi, Sandfortova disertacija pokazuje kako su „dobrovoljni spolni odnosi maloljetnika, prije nego što su navršili šesnaestu godinu, s odraslima pozitivno utjecali na njihov kasniji spolni život… Oni su učili iz tih odnosa i bili zadovoljni njima. Manje su se bojale spolnih odnosa i više su voljele požudu“. Ipak, ovo nije bio jedini slučaj u kojem je Sandfort izrazio pro-pedofilske sklonosti – dapače, on ima opsežnu povijest objavljivanja tekstova i istraživanja usmjerenih na pedofiliju.

Burns iznosi, u već spomenutom članku „The Archives of Sexual Behavior“, i neke svoje teze o “spolnosti djece“, tvrdeći kako je potreban bolji „spolni odgoj, priznavanje djece kao spolnih bića i njihovu zaštitu od onih koji ih štite od spolnih odnosa“. U njegovim istraživanjima podržava ga fondacija Tawani koja daje milijune dolara za woke ideologiju, ali srednjostrujaški mediji ne žele o tome izvještavati.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...