Subota, 27. travnja 2024.

Fra Mario Knezović: „Split podigao spomenik mrzitelju hrvatskoga grba“

Fra Mario Knezović, urednik emisije „Agape“, odlučio se objavom na Facebooku osvrnuti na postavljanje spomenika splitskom novinaru Miljenku Smoji kojeg jugozombofili časte kao simbola otpora Hrvatskoj. Riječ je o čovjeku koji je cijelim srcem bio za Jugoslaviju, a Beograd je do svoje smrti doživljavao kao glavni grad.

Objavu prenosimo u cijelosti:

„Kakvi se samo paradoksi događaju je za ne povjerovati. Najprije se medijski (propagandom laži) pripremio teren i onda odrađen spomenik MILJENKU SMOJI. Budući da se misli samo na SMOJU po djelu i filmu Velo misto treba znati ipak pravu ISTINU o tom (ne)čovjeku!

TKO JE SMOJE? Evo njegovih izjava. One o njemu govore, a ne ja.

Tako povodom sukoba na utakmici Hajduk – Crvena Zvezda (26. listopada 1985.) Smoje piše:

’Kleronacionalisti, još bolje reći fašisti, spremaju se na akcije, ali nisu to splićani, TI TORCIDAŠI SU OPAKI, opasni, zadojeni mržnjom a još i tuku pitomce… Tim riječima brani Smoje ’crveni’ Split pred svojim beogradskim prijateljima i poziva miliciju da dejstvuje’.

To je bio Smoje, trebaju to znati mladi, posebno pripadnici Torcide koje podsjećamo na još jedan biser orjunaša Smoje.

Luka Čelan za SMOJU KAŽE: ’Neprijatelji su mu bili Isus Krist, njegova majka, kraljica Hrvata, i oni seljački momci preko brda koji pjevaju dištonantno’ – Hrvati iz Dalmatinske zagore koje Smoje i njegovi zovu vlajima.

ŠTO JE JOŠ SMOJE: Bio je najžešći protivnik skidanja crvene zvijezde sa Hajdukova grba, zakleo se da više nikada NEĆE NA UTAKMICU HAJDUKA dok je HRVATSKI GRB na prsima hajdukovaca, što je i održao, nije otišao na niti jednu utakmicu. U Beogradu 1994. godine je obećao da će se zvijezda vratiti na Hajdukov grb. To je bio Smoje orjunaš i izdajnik.

Za Miloševića napisao da je naš čovik. Tražio uvođenje izvanrednog stanja na Kosovu itd.

Neki će reći bio INTELEKTUALAC. Ne INTELEKTUALAC ne može biti čovjek koji se klanja bilo kojem režimu i služi bilo kojoj ideologiji. To pravi intelektualci ne rade. To rade oni DOMIŠLJATI koji pokupe jeftine simpatije a u biti šire prijezir.

SPLIT i iskreni navijači i Torcida trebaju Smoju mirno ukloniti. Njemu je mjesto u tami jer je prezirao svjetlo!

DODATAK: Moj kratki video kad je dr. fra Ljudevit Rupčić Smoji rekao da smo mi svi vjernici samo da nam ’bogovi’ nisu isti“.

Videozapis možete pogledati ovdje.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...