Utorak, 07. svibnja 2024.

Zašto mnoge poznate osobe odjednom otkrivaju da su ubile svoju djecu?

Čini se da je 2023. godina bila godina autobiografija o pobačaju.

Početkom ove godine Paris Hilton je u autobiografiji „Paris“ otkrila da je u dobi od 22 godine napravila pobačaj. Ona je bila prva ‘poznata’ osoba ove godine koja je progovorila o ubojstvo nerođenog djeteta.

Evo što je napisala u autobiografiji: „U studenom 2003. godine, nakon što smo snimili prvu sezonu reality serije „The Simple Life“, živjela sam najbolje razdoblje života. Serija je predstavljala mnoštvo sjajnih novina. Moja kolegica Nicole Richie i ja radile smo na tome, pojavljivale se, davale intervjue. Bila sam svaku večer u noćnim klubovima, pozirala pred paparazzima, pričala svima o ovoj ludoj, prekrasnoj predstavi koja uskoro dolazi na ekrane…. Kamo god bih išla, pratila bi me sve veća vojska paparazza . Imala sam trenutak divljeg djeteta i bio je na neki način veličanstven. Sve se srušilo kada sam s 22 godine shvatila da sam trudna“.

Njezin tadašnji dečko, što nije iznenađujuće, podržao je Paris u ubojstvu djeteta.

U knjizi se Hilton osvrnula na pobačaj, smatrajući da je napravila pravi izbor, iako je imala misli poput „Što ako sam ubila svoju Paris?“. Ali, nastavlja, bila je sigurna da nije „bila sposobna biti majka“. Hilton će kasnije kupiti dijete korištenjem metode IVF-a (In vitro oplodnja) iznajmljene maternice surogat majke – dobila je sina Phoenixa Barrona Hiltona Reuma. Ne kaže u autobiografiji koliko je njegove braće i sestara umrlo tijekom procesa.

Glumica Kerry Washington također je ove godine objavila autobiografiju pod naslovom „Thicker Than Water: A Memoir“, u kojoj piše o pobačaju. Kao i Hilton, ona koristi svoje osobno iskustvo radi promicanja pobačaja, te piše kako nije zamišljala da će biti u klinici za pobačaje.

Njezino je dijete, kao i mnoga druga nerođena djeca, bilo ubijeno, ali kratki životi pobačene djece nalaze se samo na marginama autobiografija, a njihove smrti samo su trenuci za poučavanje glavnog lika. Washington je pobacila u svojim kasnim 20-ima, nakon što je već bila poznata i uspješna glumica. Poznata je po sceni kada je njezin lik u seriji „Scandal“ napravio pobačaj, doslovno, uz melodiju iz pjesme „Silent Night”.

Komičar Leslie Jones objavio je u rujnu autobiografiju „Leslie Jones: Memoir“. U knjizi ponosno ističe da nema djece, a poznata je po protivljenju pro-life pokretu. Navodi u jednom dijelu autobiografije da je imala tri pobačaja u dobi od osamnaeste do dvadeset sedme godine. Prema njoj su pobačaji bili neophodni, jer kao majka ne bi mogla postati TV komičarka koja ismijava i vrijeđa pro-life pokret. Zamjena joj se, jasno kaže, ‘isplatila’.

I na kraju, u knjizi „The Woman in Me“ Britney Spears je feminističkom terminologijom ‘nužnosti’ opisala brutalni pobačaj kojem se podvrgla po nalogu tadašnjeg dečka Justina Timberlakea, koji očajnički nije želio postati otac. Spears je htjela zadržati dijete, ali je popustila pod pritiskom. Nije bila ‘spremna’ postati majkom, iako je tada imala sve uvjete za to.

Svaka od ovih autobiografija o pobačaju govori nam nešto duboko o Zapadu – pobačaj je prema ‘poznatima’ postao prihvatljiv postupak, a ‘poznate žene’ zaboravile su osnovne činjenice o tome što znači biti majka i ljudsko biće. Ova godina ostat će upamćena kao trend svjedočanstava o ‘nužnosti’ pobačaja, što pokazuje u kojem smjeru je otišla naša ‘civilizacija’.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...