Subota, 04. svibnja 2024.

NENAD BAKIĆ: Woke ideologija je alat zapadne ‘progresivne’ ljevičarske elite

Jučer se Nenad Bakić, poznati hrvatski matematičar i poduzetnik, objavom na svom Facebook profilu osvrnuo na woke ideologiju, pandemiju i licemjerje ljevice.

Objavu Nenada Bakića prenosimo u cijelosti:

„Evo nekih vijesti iz biznisa, vezanog uz wokeness.

Očekuje se da će prodaja piva u SAD-u pasti na najnižu razinu od 1999. godine – uglavnom zbog velikog pada prodaje Bud Lighta nakon katastrofalne veze s transrodnom influencericom Dylanom Mulvaneyjem, rekli su stručnjaci iz industrije.

Bilo je i nekih ‘uspjeha’, uključujući kampanju za lansiranje ‘novog’ Victoria’s Secreta s nogometašicom Megan Rapinoe, transrodnim modelom Valentinom Sampaio i drugim glasnogovornicima, ali povoljne kritike internetskih kritičara nikada nisu pretvorene u prodaju: marka ovog puta predviđa prihod od 6,2 milijarde dolara u fiskalnoj godini, pad od oko 5% u odnosu na prethodnu godinu i znatno ispod 7,5 milijardi dolara iz 2020.

Sjetimo se što se dogodilo i Disneyju.

Ono što vidimo je da malo tko vjeruje u wokeness. To je alat kojeg zapadne ‘progresivne’ ljevičarske elite, pa onda po imitaciji i naše balkanske, koriste kao alat za društvenu supremaciju. Mi smo za woke, a oni koji nisu su necivilizirani primitivci; ali nisu – nitko ne vjeruje u woke.

Kao što ni naša ‘ljevica’ ne vjeruje u lijeve ideje – tko brani Nepalce kod nas – iako su ljevičari internacionalni socijalisti, po čemu se razlikuju od nacionalnih socijalista (nacista)? Koja lijeva stranka je ustala protiv lockdowna i posljedica (npr. inflacija) u proljeće 2020. koji je bio udarac maljem po glavi ‘radničkoj klasi’?

Zanimljivo je i da woke ekipa agresivno spina woke kao simboliku samima sebi – kao alat dokazivanja pripadnosti, iako ne vjeruju u to.

Slično je i koronaškim propagandistima. Imamo razloga vjerovati da svi ovi medijski eksponirani koronaši nisu bili toliko zainteresirani za zdravlje nacije koliko su to koristili za vlastitu promociju i željni pažnje našli priliku da iz svojih čireva izbace zavist i želju za moć kroz totalitarizam.

Korona im je bila prilika da iskažu te porive i pokušaju rješavati svoje komplekse kroz medijsko i društveno nasilje. Kako to vidimo? Pa po tome što su skoro svi uporno kršili totalitarne mjere koje su tražili za nas, i da su nisu pohvalili odgovarajućom dozom (trećom ili četvrtom) iako se koronaši redovito hvale takvim stvarima (ako se ne pohvale, nisu na dozi)“.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...