Utorak, 30. travnja 2024.

Prije točno 30 godina Schwarzenegger je snimio jedan futuristički film. Danas je to tragična stvarnost….

Film „Junior“ debitirao je u kino-dvoranama 1994., ali to nije bio prvi put da je Arnold Schwarzenegger glumio uz Dannyja DeVita u filmu o reprodukciji i eksperimentalnoj genetici. Poznate glumce već je ranije angažirao redatelj Ivan Reitman u filmu „Blizanci“ (1988.); u kojem su glumili davno izgubljene dvojajčane blizance nastale iz epruvete. Ipak, Reitman je htio filmom „Junior“ poslati još perverzniju i direktniju poruku: muškarac ‘može’ zatrudnjeti.

Takav film bi bio nepoćudan u Reaganovo vrijeme, ali u vrijeme Clintonove administracije vrlo poželjan. Tada vladajući demokrati su za LGBT ideologiju napravili više nego sve administracije prije njih zajedno. Uveli su brojne zakone protiv diskriminacije LGBT osoba s ciljem indoktrinacije tada konzervativnog američkog društva.

Američka kinematografija, potaknuta promjenama u društvu, odlučila je slijediti službenu politiku Bijele kuće, ali na vrlo diskretan način – gledatelji nisu mogli prihvatiti tako nagle promjene u filmskoj kulturi. LGBT ideologiju trebalo je mladim naraštajima Amerikancima nametnuti kroz satiru.

Tako su umjesto akcijskih filmova, kao što su „Rambo“ (protagonist S. Stallone), „Smrtonosno oružje“ (protagonist M. Gibson) i „Terminator“ (protagonist A. Schwarzenegger), Amerikance zabavljale komedije koje dovode u pitanje institucije, forme ponašanja i američki način života.

U takvoj satiri je ono, što se prije činilo protunaravnim, odjednom postalo šala, vic. Film „Junior“ predstavlja arhetip te šale, a austrijski glumac, koji je nekoć bio Mr. Universe, poslužio je kao pokazatelj promjene. Kao što je u filmu „Terminator“ pokazao kvarnost tijela, tako je u filmu „Junior“ pokazao mogućnost preobrazbe tijela i nadilaženje ‘ograničenosti’ spola.

S vremenom je takva ‘šala’ početi smetati prozvanima, pa su brižni lijevi aktivisti, nakon ‘uspjeha’ u provođenju revolucije u ime radništva, započeli s institucionaliziranjem nove ideologije. Nema više muškarca niti žene, osoba može može kršiti sve biološke datosti. Danas se, ono što je nekoć bila ‘šala’, nameće u trans-pokretu.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...