Četvrtak, 02. svibnja 2024.

V. Britanija: Teolog dobio otkaz jer je branio vjersku istinu o spolnosti

Evangelički teolog dr. Aaron Edwards na sudu se bori za slobodu svoje savjesti nakon što je otpušten s posla na sveučilištu. Otac petero djece izgubio je posao zbog objave na društvenoj mreži X, u kojoj je pisao o homoseksualnosti u kontekstu grijeha i Evanđelja, prenosi vaticanNews.pl.

„Homoseksualnost ulazi u crkvu. Evangelici ne prepoznaju ozbiljnost situacije jer su previše zauzeti isprikama za svoju naizgled homofobiju. Ako grijeh više nije grijeh, više nam ne treba Spasitelj. Ovo je vrlo važno pitanje“, napisao je dr. Edwards, koji je ranije branio svetost braka između muškarca i žene te se aktivizmom bori protiv pobačaja.

Dr. Edwards bio je predavač i voditelj programa religijske kulture na Metodističkom koledžu. Nakon njegove izjave napali su ga LGBT+ aktivisti i javnost je osudila njegovu objavu kao ‘neprihvatljivu’. Nakon što dr. Edwards nije htio ukloniti objavu, suspendiran je s dužnosti, a potom i otpušten zbog, kako je napisano, ‘sramoćenja sveučilišta’.

„Govorio sam o evangeličkom kukavičluku, o nesuprotstavljanju onome što se jasno događa u susretu s agresivnom sekularizacijom i invazijom crkve. Glavni razlog zašto ovo radim je podizanje svijesti o ovom problemu i traženje pravde. Specifičnost ove situacije je u tome što se sukob odvija između vjerske ustanove i njezinog zaposlenika. Kao da je svijet ušao u evangeličku zajednicu, ušao u kršćansku instituciju, ušao među one koji bi trebali biti vaša braća i sestre u Kristu“, istaknuo je sveučilišni profesor u razgovoru za CBN Digital.

U vezi napada na kršćansku slobodu govora, dr. Edwards je među ostalim napisao: „Sve se više šuti o temi grijeha… Želja da govorimo tiše od biblijskih autora često dolazi iz želje za zaštitom vlastitog ugleda nego iz želje za istinskom i strastvenom ljubavi prema bližnjemu. Došli smo do uvjerenja da je snažno govorenje o grijehu nedostatak ljubavi. Upravo suprotno: ako nevjernicima ne objasnimo ozbiljnost grijeha, potkopavamo samo Evanđelje koje bi ih moglo spasiti. Ponekad je ‘krivi ton’ najprikladniji“, naglasio je teolog.

Uz potporu Christian Legal Centre, dr. Aaron Edwards pokrenuo je postupak protiv koledža zbog diskriminacije i nepravednog otpuštanja, kao i uznemiravanja.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...