Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Zbog biblijskog citata taksistu prijeti velika novčana kazna

Zabrana vjerskog oglašavanja u njemačkim taksi vozilima iz 1988. godine, kada je Savezni ustavni sud presudio da taksi vozila imaju važnu javnu funkciju za sve, dovela je do toga da se danas biblijski citati smatraju neprikladnima.

Ured za cestovni promet u Essenu obavijestio je nedavno taksista Jalila Mashalija, nekoć muslimana iz Irana, a danas katolika, da na svom taksi vozilu ne može isticati vjerski, odnosno biblijski citat. Mashali je na taksi vozilu istaknuo poznati citat iz Novog zavjeta: „Isus Krist – put, istina i život“. Vlasti su upozorile Mashalija na moguću kaznu ako bude kršio zabranu – kazna može iznositi i do 10 000 eura.

No, u najgorem slučaju, piše Radio Essen, Mashali bi zbog biblijskog citata mogao dobiti otkaz, jer se taksi vozilo s biblijskim citatom, prema stavu sekularista, ne smije voziti u Njemačkoj. Ured za cestovni promet u Essenu odlučit će hoće li napraviti iznimku u ovom slučaju. Međutim, glasnogovornica Ureda za cestovni promet izjavila je za Radio Essen da je to malo vjerojatno zbog ‘napete globalne političke situacije’.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...