Nedjelja, 28. travnja 2024.

Amerika: Uništavanje crkava udvostručilo se nakon što je Vrhovni sud poništio presudu u korist Roe

Uništavanje crkava u Sjedinjenim Američkim Državama udvostručilo se u posljednje dvije godine prema nedavnom izvješću koji je objavila neprofitna organizacija Family Research Council. Izvještaj „Neprijateljstvo prema kršćanima (crkvama) raste u Sjedinjenim Američkim Državama“ potvrđuje da se napadi na vjerske objekte kršćana nisu smanjili, nego upravo suprotno.

„Za 2023. organizacija Family Research Council potvrdila je 436 slučaja, što je osam puta više u odnosu na broj identificiranih slučajeva prije pet godina”, navodi se u izvješću. „Ova otkrića upućuju da neprijateljstvo prema kršćanima u SAD-u nije samo u porastu, već i ubrzano raste“.

Izvješća organizacije Family Research Council prikazuju 959 kaznenih djela protiv crkava u posljednjih pet godina u SAD-u, a na meti napada su napose katoličke crkve – u zadnje četiri godine, prema jednom izvješću, napadnuto je 400 katoličkih crkava. Razlozi napada na crkve u SAD-u ostaju uglavnom nepoznati, ali događaju se u vremenu kada američka kultura postaje neprijateljska prema kršćanstvu.

Tony Perkins, predsjednik organizacije Family Research Council, smatra ravnodušnost vlade glavnim razlogom sve češćih napada. „Postoji poveznica između rastućeg vjerskog progona kršćana diljem svijeta i rastućeg neprijateljstva prema crkvama u Americi. Razlog je politika naše vlade“, rekao je Perkins.

Izvješća kršćanskih organizacija pokazuju da se porast napada na crkve (kršćane) događa nakon poništenja presude u korist Roe protiv Wade, ali srednjostrujaški mediji ne žele o tome izvijestiti.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...