Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Mobilizacija organiziranog zla ideologije abortizma

U lipnju 2022. godine američki Vrhovni sud ukinuo je presudu Roe protiv Wadea, čime je ukinuto pravo na pobačaj na saveznoj razini, što je državama članicama dalo slobodu odlučivanja o ovome pitanju. Ova je odluka predstavljala veliku pobjedu pro-life pokreta. No istodobno je, posebno u EU, došlo do mobilizacije organiziranog zla koje stoji iza ideologije abortizma.

Emmanuel Macron pravo na abortus nedavno je ugurao u francuski Ustav kao temeljni akt države. Nakon toga moglo se očekivati, pa smo i najavili, da će se slično rješenje početi nametati i u drugim zemljama. Francuski primjer treba poslužiti kao model za cijelu Europsku uniju.

Jučer je Europski parlament većinom glasovao za to da se „pravo na pobačaj“ uvrsti u Povelju Europske unije o temeljnim pravima. Za rezoluciju je glasovalo 336 zastupnika, protiv je bilo 163, a 39 zastupnika je bilo suzdržano.

Od hrvatskih zastupnika, za rezoluciju su glasovali socijaldemokrati Romana Jerković, Predrag Fred Matić i Tonino Picula, a protiv su bili HDZ-ov Tomislav Sokol i član kluba Europskih konzervativaca i reformista Ladislav Ilčić.

Rezolucija nije obvezujuća, osim ako ju prihvate sve države članice. Međutim, u budućnosti upravo će to biti cilj jer Europska povelja o temeljnim pravila vrijedi u svim državama članicama.

Ovo je već drugi pokušaj nametanja „prava na pobačaj“ u Povelju o temeljnim pravima EU-a. Prvi je bio u srpnju 2022. kad je rezolucijom predloženo „pravo na siguran i legalan pobačaj“.

Na mrežnim stranicama Vijeća biskupskih konferencija Europske unije (COMECE) objavljena je Izjava Vijeća uoči glasanja u Europskom parlamentu o uključivanju pobačaja u Povelju EU-a o temeljnim pravima.

Promicanje i omogućavanje pobačaja, upozorili su biskupi, ide u suprotnom smjeru od stvarnog promicanja žena i njihovih prava, jer pobačaj nikada ne može biti temeljno pravo.

Pravo na život, istaknuli su biskupi, „temeljni je stup svih drugih ljudskih prava, osobito prava na život najranjivijih, krhkih i bespomoćnih.

Da tendencije idu prema uvođenju „prava na abortus“ u Povelju EU-a svjedoči i činjenica da je ovoga tjedna Europska komisija prihvatila financiranje europske građanske inicijative „Moj glas, moj izbor za siguran i pristupačan pobačaj“. U skladu s time, EK će predstaviti prijedlog financijske potpore državama članicama kako bi „omogućili siguran prekid trudnoće za svaku osobu u Europi koja nema pristup sigurnom i legalnom pobačaju“ u svojoj zemlji. Bruxelles propisuje da se „ovo ne odnosi na davanje prava na pobačaj na razini EU-a“, no arhitektima ideologije abortizma cilj je postupno nametnuti „pravo na abortus“ na razini cijele Europske unije. Prema doktrini kuhanja žabe. Sada se za to koristi i institut europske građanske inicijative.

Mogućnost podnošenja europske građanske inicijative uvedena je Lisabonskim ugovorom i službeno je pokrenuta u travnju 2012. Nakon formalne registracije, organizatori inicijative imaju godinu dana da prikupe najmanje milijun potpisa iz najmanje sedam zemalja za EK. Tada EK odlučuje o njihovoj inicijativi.

Kampanja „Moj glas, moj izbor“, kako navode, ima za cilj pružiti ženama diljem EU-a „slobodniji, sigurniji i bolji život“. Zbog „nedostatka pristupa pobačaju u mnogim dijelovima Europe“ kaže se da su žene „izložene“ ne samo „riziku od fizičke ozljede“, već i „pretjeranom ekonomskom i psihološkom stresu“, posebno za žene na marginama društva.

Inicijatori, kao i mnogi političari i pravnici, pritom zanemaruju činjenicu da je pravo na život od začeća do prirodne smrti temeljno pravo iz kojeg proizlaze sva druga prava, npr. jednakost ili nediskriminacija, na koje se tako često pozivaju. Njemačkim nacističkim zločincima suđeno je u Nürnbergu za pobačaj kao „ratni zločin“. Danas se to isto opravdava pravima žene, a pravo nerođenog djeteta kao novoga ljudskog bića sa svojim dostojanstvom potpuno se zanemaruje. Odnos prema nerođenom djetetu dokaz je teške moralne poremećenosti današnje zapadne civilizacije.

Dok god se može nekažnjeno ubijati nerođenu djecu zapadna civilizacija nema baš nikakvu budućnost.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...