Subota, 27. srpnja 2024.

Kardinal Müller: Wokeizam je, poput komunizma i nacizma, čista mržnja prema Bogu

Ateistički komunizam, kao i drugi materijalistički ateizmi, mrzi Boga, Krista i Njegove učenike do srži. U istoj su ideološkoj obitelji njemački nacizam i suvremeni wokeizam, koji se okreće protiv Boga i ljudske seksualnosti. O tome je govorio kardinal Gerhard Müller u intervjuu za Kath.net.

„Komunizam, kako se vidi u Komunističkom manifestu iz 1848. i u spisima Karla Marxa i njegovih političko-ideoloških učenika Lenjina, Staljina, Mao Tse-Tunga, Pol Pota i njihovih suradnika i satelita, u biti je ateizam. (…) Marx ne samo da poriče postojanje Boga kao izvora svega stvorenog i cilja težnje svakog ljudskog bića za istinom i srećom. Proglašava da je vjera općenito opasna iluzija i samouništavajući opijum za ljude i za ljude“, rekao je kardinal.

„U komunističkoj viziji čovjek je potpuno prepušten na milost i nemilost kolektivu – državi, naciji, klasi, rasi – i samo je materijal koji se koristi za izgradnju utopijskog društvenog poretka“, rekao je biskup.

„Bez Boga nema neotuđivih ljudskih prava proizašlih iz prirodne i objavljene volje njihova božanskog Stvoritelja, a proizlaze samo iz čiste volje vlasti despota i autokrata.“, dodao je.

Biskup je također skrenuo pozornost na mržnju prema spolnim razlikama sadržanu u ovoj ideologiji, koja se danas ističe u ideologiji wokeizma.

„Svi materijalistički ateizmi, od francuskih jakobinaca i njemačkih nacionalsocijalista do ruskih boljševika i kineskih komunista, do srži mrze Boga i život, kao i Krista i njegove učenike. Komunisti su, u iznenađujućem suglasju s fašistima i međunarodnim političkim terorizmom, odgovorni za najgori progon kršćana u povijesti. Njihov poklič brutalna je borba protiv braka i obitelji, protiv života nerođenih, bolesnih i starih kroz pobačaj i potpomognuto samoubojstvo. Oni mrze pozitivnu razliku između muškaraca i žena koju je odredio Bog. Kao (monistički) materijalisti, oni niječu kvalitativnu razliku između ljudi i životinja. Njihovi se vođe obožavaju na ogromnim kipovima i plakatima poput poganskih idola“, rekao je.

Kardinal je također naglasio da nema analogije između komunizma i kršćanstva.

„Kršćanstvo prvih stoljeća rezultat je vjere u raspetoga Krista, Sina Očeva, i nema nikakve veze s ateističkim političkim sustavima komunizma (‘sve je vlasništvo naroda’) i nacionalsocijalizma (‘ti si ništa, narod je sve’), niti zapravo, niti u praktičnoj primjeni. Kršćansko milosrđe temelji se na istini da smo svi djeca Božja i da smo sve svoje talente i ono što od njih činimo primili kao darove od Boga. Dakle, kršćanin koji je zakonito stekao duhovna i materijalna dobra ne može odbiti iskazati milosrđe svome bratu kad ga vidi u duhovnoj i materijalnoj potrebi. Iz toga proizlaze tjelesna i duhovna djela milosrđa“, rekao je kardinal.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...