Petak, 12. travnja 2024.

Izbori za Europski parlament – suradnici (kandidati) u Vigilare akcijama (II.)

Vigilare je civilna udruga i djeluje unutar okvira civilnog društva. No, za učinkovito djelovanje potrebno je utjecati na politički sektor. Vigilare nema namjeru preporučiti svojim podupirateljima za koga glasovati u Europskim izborima, no zadržavamo pravo na odavanje javnog priznanja onima s kojima surađujemo u javnim zagovarateljskim akcijama.

To radimo zbog mogućnosti preferencijalnog (pojedinačnog) glasovanja gdje se, po želji, može glasovati za pojedinog kandidata, a ne za redoslijed liste kako su to stranke odredile.

V: Drugi ste na listi br. 10 Hrasta.  Zašto bi birači trebali baš Vama dati glas u nedjelju 14. travnja?

KM:  Iznimno je važno da Hrvatsku u Europskom parlamentu zastupaju osobe koje su u svojem obiteljskom, profesionalnom, društvenom i političkom životu vjerodostojno živjele i promicale temeljne vrijednosti hrvatskog naroda i koje će znati beskompromisno štititi i promicati hrvatske nacionalne interese. U proteklom razdoblju svjedočili smo da predstavnici ove i bivše vlasti ne samo da nisu zastupali te vrijednosti, već su sustavno popuštali pred ucjenama i pritiscima, donoseći odluke i zakone koji su razgrađivali brak, obitelj, kulturu, gospodarstvo i naša zajednička dobra. Za našu djecu neće se zalagati provjereno nevjerodostojni političari, a sasvim sigurno to neće raditi oni koji su izglasavali protubračne i protuobiteljske zakone te sustavno uništavali našu domovinu.

V: U javnosti ste prepoznati kao zagovornik prava roditelja, braka, obitelji, vjerskih sloboda, prava na život nerođene djece. Jesu li to važne teme u EU parlamentu?

KM:  Obitelj je temelj svakog društva, a održivi razvoj i gospodarski oporavak Hrvatske i Europe, nije moguć bez povratka temeljnim vrijednostima i cjelovitoj zaštiti dostojanstva ljudske osobe. Bilo bi iluzorno promišljati krizu koja je zahvatila Europu i tražiti rješenja izdvojeno od očite krize temeljnih vrijednosti. Hrast je okupio listu kandidata koji ne samo da ovo duboko razumiju, već su tijekom cijeloga života živjeli i zagovarali te temeljne vrijednosti.

V: Što Vas motivira da se uključite u politiku?

KM:  Kroz naše zajedničke akcije u civilnom društvu pokazali smo da možemo, ako se odlučimo angažirati i raditi za ono što nam je važno, okupiti kvalitetne, poštene, časne i vjerodostojne ljude te započeti pozitivne promjene u našoj domovini. Hrast upravo pokušava motivirati i pružiti platformu takvim osobama da uđu u politiku, kako bi mogli utjecati na pozitivne promjene na mjestima gdje se donose odluke koje se tiču svih nas i naših obitelji.

V: Na čemu temeljite nadu u uspjeh Hrasta na ovim izborima?

KM:  Vjerujem u uspjeh Hrasta već na ovim izborima jer imamo zaista odlične kandidate. Ladislav Ilčić, dugogodišnji predsjednik Udruge Grozd, zatim doc.dr. sc. Ivan Poljaković,  sveučilišni profesor iz Zadra koji je suspendiran zbog znanstvenog razotkrivanja rodne ideologije, zatim prof. dr. sc. Ivica Grković, prodekan medicinskog fakulteta u Splitu, autor izjave znanstvenika vezane za zdravstveni odgoj, zatim Jelena Mudrovčić, vjeroučiteljica koja je bila žrtva neutemeljenih napada i tužbi homoseksualnih udruga, zatim Hrvoje Hitrec, poznati hrvatski književnik i kulturni djelatnik, prof. dr. sc. Marcela Šperanda, sveučilišna profesorica iz Osijeka, majka sedmero djece, zatim Kuzma Kovačić, akad. kipar , autor Oltara domovine, Pero Vučica, poznati košarkaš i trener iz Splita itd. Sve su to iskreni ljudi koji iz čvrstih osobnih uvjerenja rade samo za hrvatski narod. Naša kampanja je naš život. A mi naš život ne živimo na jumbo plakatima, već u našim obiteljima, župama, udrugama, na radnim mjestima. Mi smo već pobijedili, jer smo pobijedili strah i podanički mentalitet. Takav Hrast sigurno ima svoju budućnost i mjesto na političkoj sceni.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...