Petak, 26. travnja 2024.

Susret ministra Mornara i predstavnika Vigilare i COK-a

Ministar znanosti obrazovanja i sporta dr. Vedran Mornar primio je jučer na razgovor predsjednika Vigilare dr. sc. Vicu Johna Batarela i predsjednikaCentra za obnovu kulture (COK) dr. sc. Stjepu Bartulicu. Teme su bile zdravstveni i građanski odgoj u školama.

Uoči početka nove školske godine, predsjednici Vigilare i COK-a podsjetili su da je kontroverzni i radikalni četvrti modul Zdravstvenog odgoja (tzv. spolni odgoj) izazvao veliko negodovanje kod većine roditelja jer im se kršilo osnovno ustavno pravo (čl. 64) na primat u odgoju svoje djece, u skladu sa svojim vrednotama. Vezano za građanski odgoj predstavnici su izrazili zabrinutost zbog pristranog pristupa u izradi programa koji su provodile ljevičarske udruge okupljene u GOOD inicijativi i ne uključivanje stručnjaka i predstavnika konzervativnijih nazora, kako dolikuje pluralnom demokratskom društvu.

U otvorenom i neposrednom razgovoru ministar je pokazao spremnost za dijalog o sadržajima oba programa te spremnost za uvažavanje mišljenja i drugih stručnjaka, udruga i roditelja u daljnjem oblikovanju programa. Dogovoreni su sljedeći koraci i naglašena daljnja otvorenost za razgovor kako bi se, na koncu, došlo do odgovarajući rješenja.

S poštovanjem

           dr. sc. Vice John Batarelo                                                     dr. sc. Stjepo Bartulica
           predsjednik Vigilare                                                              predsjednik COK-a

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...