Četvrtak, 25. travnja 2024.

KOORDINIRANA MEDIJSKA OBRANA POHOTNIKA Kako je splitska seks-afera razotkrila licemjerje javne scene

Seks-afera bivšega dogradonačelnika Splita Borisa Ivoševića i bivšega gradskog vijećnika Luke Baričića ukazuje ne duboke patologije hrvatskog društva, ali i javne scene koja licemjerno rabi dvostruke kriterije.

Činjenica je da je afera uključivala slanje eksplicitnih sadržaja maloljetnicama, ali i navodno nuđenje nemoralnih ponuda za dobivanje posla.

Kako svari sada stoje (istraga još traje) s druge su strane bili lažni profili. Međutim, i Baričić i Ivošević nisu to znali tako da je namjera vrlo jasna.

I kod tzv. agenata provokatora, koji primjerice istražuju prodaju droge, ne radi se o stvarnim kupcima, nego o policijskim službenicima, ali se kod prodavatelja dokazuje kazneno djelo.

Jedino gore i jadnije od toga da dvije odrasle osobe preko društvenih mreža pokušavaju iz Srbije u Hrvatsku dovabiti nekakvu Milicu i Aleksandru je relativiziranje cijele afere od strane progresivoidnih medija.

U obranu je stao Index, Telegram, kao i napredna piskarala poput sarajevske pobjegulje Miljenka Jergovića. Ovaj literat tako smatra da ne postoji nikakva seks afera i da je bolesno ljude maltretirati zbog onoga o čemu maštaju.

Ustao je u obranu perverznjaka i „novinar godine“ Vladimir Matijanić, a progresivoidna novinarka N1 Nataša Božić se pita: „Biste li radije da vam se kći dopisuje napaljenim političarima ili da ju u svetom braku mlati župan?“. Ovoj je progresivki očito misterij razmišljanje izvan ekstremnih slučajeva.

Ni Telegram (koji neki zlobnici zovu Udbogram s obzirom na urednike i vlasničku strukturu) ne zaostaje u plitkoumnoj apologetici dvojice pohotnika. Poručuje se: „Ako tobožnja seks-afera presudi na izborima, slične gadarije postat će standard u političkim obračunima“.

Odvratna relativizacija

Na stranu politička i socijalna inteligencija dvojice pohotnika, koja je očito ispod razine sibirskih temperatura. Mnogo je gore po hrvatsko društvo činjenica da postoji koordinirana medijska obrana dvojice pohotnika.

Već nekoliko dana svjedočimo najodvratnijoj relativizaciji njihovih sramotnih postupaka zbog kojih bi u svakoj zapadnoj zemlji već bili isključeni iz daljnjega bavljenja politikom.

Ako je netko ljevičar onda može sve, onda je svako njihovo kazneno djelo „podmetanje paraobavještajnog podzemlja“. Da je netko desne provenijencije akter afere ne bi prestalo lešinarenje istih onih novinara koji danas relativiziraju postupke pohotničkog dvojca.

Ljevičari i progresivoidi jednostavno ne mogu bez dvostrukih kriterija, a u slučaju aktualne afere i postupanja medija vjerojatno vrijedi i ono staro rimsko pravilo: similis simili gaudet – sličan se sličnom veseli.

Ili, kako bi rekli naši stari: ne laje pas zbog sela, nego zbog sebe.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...